©Unsplash

OnePlus moet wéér telefoons uit Duitse schappen halen vanwege patentgeschil

OnePlus moet wéér telefoons uit Duitse schappen halen vanwege patentgeschil

Vandaag om 13:30
Laatste update: om 13:35

Het Chinese OnePlus heeft in Duitsland zijn telefoons uit de schappen gehaald vanwege een nieuw geschil waarin het is verwikkeld over patenten, schrijft Allround-pc. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf tijdelijk geen telefoons verkoopt in het land.

OnePlus heeft het aan de stok met InterDigital, een bedrijf dat over belangrijke patenten beschikt over 5G-technologie. Waarover dat geschil gaat, is niet helemaal duidelijk. Andere apparaten van het bedrijf, zoals de OnePlus Pad 2 en OnePlus Watch 2, zijn in Duitsland nog wel te koop, schrijf Android Authority

OnePlus zegt er tegenover Allround-pc zelf het volgende over: "Bij OnePlus hechten we veel waarde aan intellectuele eigendomsrechten en eerlijke toegang tot patenten. Dit is essentieel voor het stimuleren van innovatie in de industrie. We blijven onderhandelen met InterDigital en wensen deze kwestie op een goede manier op te lossen. Ondertussen blijft onze toewijding in Europa ongewijzigd en willen we goede producten en diensten blijven leveren aan onze gebruikers."

Onhandige timing vanwege nieuwe OnePlus 13

Eerder al moest OnePlus telefoons uit de schappen halen in Duitsland omdat het een geschil had met Nokia, ook over patenten. Dat geschil werd in januari opgelost, waarna OnePlus weer begon met het verkopen van telefoons bij onze oosterburen. 

Of de problemen die nu spelen al snel voorbij zullen zijn, is niet bekend. Wel zal OnePlus graag willen dat het snel de verkopen kan hervatten in Duitsland, omdat de lancering van de nieuwe OnePlus 13 voor de deur staat. Dat nieuwe toestel zal naar verwachting nog deze maand worden gepresenteerd. 

Lees meer nieuws over OnePlus en mis niets met onze nieuwsbrief