©Gmail

Gmail komt met een handige nieuwe functie

Gmail geeft je inbox deze handige nieuwe functie

Vandaag om 21:10

Gebruikers van Gmail krijgen binnenkort een handige update voor hun inbox. De e-maildienst van Google introduceert vernieuwde overzichtskaarten die in één oogopslag belangrijke informatie tonen. Deze kaarten verschijnen binnenkort niet alleen bovenaan e-mails, maar ook direct in je inbox onder de noemer 'Binnenkort'.

De nieuwe functie van Gmail biedt een overzichtelijke weergave van aankopen, evenementen, rekeningen en reisplannen. Zo zie je bijvoorbeeld direct wanneer je pakketje wordt bezorgd of hoe laat je vlucht vertrekt, zonder dat je de betreffende e-mail hoeft te openen.

Bestelling en bezorging volgen

Bij een bestelling toont de kaart een afbeelding van het product, de bezorgstatus en relevante knoppen om je bestelling te volgen of te bekijken. Evenementkaarten laten de datum, locatie en stoelnummers zien, met opties om anderen uit te nodigen of routebeschrijvingen op te vragen.

Voor rekeningen worden het bedrag en de vervaldatum weergegeven. Een 'Herinner mij'-knop maakt het mogelijk om snel een taak in Google Tasks aan te maken. Reiskaarten tonen vluchtnummers, vertrek- en aankomsttijden of in- en uitchecktijden voor hotels.

Alles op één plek

De 'Binnenkort'-sectie boven je inbox verzamelt deze kaarten op één plek. Heb je meerdere aankomende gebeurtenissen? Dan kun je deze eenvoudig uitklappen voor een volledig overzicht.

Google rolt de vernieuwde kaarten gefaseerd uit. Gebruikers van de Gmail-app op Android en iOS zien als eerste de nieuwe overzichten voor aankopen verschijnen. De overige categorieën volgen in de komende maanden.

Meer nieuws over Google en mis niets met onze Bright-app.