©Spotify

Spotify introduceert automatische offline afspeellijst

Spotify zorgt dat je ook offline niet zonder muziek komt te zitten

Vandaag om 15:33

Met het nieuwe Offline Backup zorgt Spotify dat je ook zonder internet naar muziek kunt luisteren. Zelfs als je bent vergeten van te voren liedjes te downloaden.

Met Spotify is het al langer mogelijk om albums en afspeellijsten te downloaden om offline te luisteren, mits je een abonnement hebt op Spotify Premium. Met het nieuwe Offline Backup, kun je zelfs blijven luisteren als je vergeten bent iets te downloaden.

Het idee is dat Spotify automatisch een collectie van liedjes op je smartphone plaatst die je recentelijk hebt geluisterd of in de wachtrij hebt staan. Had je al muziek gedownload, dan worden deze liedjes in de mix meegenomen.

Je kunt de nieuwe afspeellijst filteren op artiest, stemming of genre. Net als het recentelijk geïntroduceerde Daylist, wordt ook Offline Backup de hele dag door bijgewerkt.

Offline muziek luisteren

Offline Backup rolt deze week uit en moet automatisch opduiken in Spotify als je toestel offline is. Zie je de optie nog niet, zorg dan dat je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd, recentelijk minimaal vijf liedjes hebt geluisterd en in de instellingen bij 'opslag' het vinkje inschakelt bij 'Offline muziek luisteren'.

Lees meer over Spotify, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.