© OnePlus

Wordt de OnePlus 13 op de valreep de Android-klapper van het jaar?

Wordt de OnePlus 13 op de valreep de Android-klapper van het jaar?

Vandaag om 15:41
Laatste update: om 15:42

De OnePlus 13 kan op de valreep van 2024 de Android-markt op z’n kop zetten. Nieuwe geruchten wijzen naar veelbelovende specificaties waardoor het aankomende vlaggenschip zelfs de Samsung Galaxy S24 Ultra en Google Pixel 9 Pro XL zou kunnen passeren.

Alle grote Android-smartphones van 2024 hebben het daglicht inmiddels wel gezien, al is het nog wel de vraag wat het Chinese OnePlus nog van plan is. Het meest recente vlaggenschip van het bedrijf verscheen in januari dit jaar en het bedrijf zou de markt aan het einde van het jaar nog een beetje op z’n kop kunnen zetten. 

Volgens geruchten wordt de OnePlus 13 gereed gemaakt voor een lancering eind 2024 en gaat de Android-smartphone gepaard met indrukwekkende cijfers. 

OnePlus 13 krijgt grote batterij en razendsnelle chip

Yogesh Brar heeft vertrouwen in de OnePlus 13. Op X laat de data engineer met ruim dertigduizend volgers weten dat de Android-smartphone een grote 6000 mAh batterij met zich mee zal dragen. De Samsung Galaxy S24 Ultra beschikt over een 5000 mAh batterij en de recent verschenen Google Pixel 9 Pro XL over een 5060 mAh batterij. 

De OnePlus 13 zou volgens dezelfde bron een bekabelde laadsnelheid hebben van 100W en een draadloze snelheid van 50W. Hoewel de capaciteit van een batterij geen garantie geeft voor een veel betere accuduur, oogt de basis hoopvol. 

Het voordeel dat het Chinese vlaggenschip zou kunnen hebben op de Galaxy S24 Ultra en Pixel 9 Pro XL is de chipset. Volgens ingewijden ligt de Snapdragon 8 Gen 4-chip onder de motorkap, al is die chip op dit moment nog niet aangekondigd. 

Wanneer kun je ‘m verwachten? 

OnePlus heeft zich, naast het teasen van het beeldscherm, nog niet uitgelaten over de specificaties. Wel heeft Li Jie Louis, president van OnePlus China, verteld dat het bedrijf zijn volgende vlaggenschip in oktober lanceert. 

Dat bericht ontkracht eerdere geruchten dat de OnePlus 13 pas in januari het daglicht zal zien. Het is echter wel goed om rekening te houden met het feit dat bepaalde toestellen van het bedrijf een maand eerder in China verschijnen dan bij ons. We zouden het toestel hier dus in november of december kunnen verwachten. 

Lees meer nieuws over OnePlus en mis niets met onze nieuwsbrief.