© Sony

Sony voorziet populaire oordopjes en koptelefoons van handige Google-functie

Sony voorziet populaire oordopjes en koptelefoons van handige Google-functie

Vandaag om 10:03
Laatste update: om 10:45

Sony heeft de populaire WF-1000XM5 en WH-1000XM5 voorzien van een nieuwe update. Het brengt hiermee niet alleen een functie van de onlangs aangekondigde LinkBuds Speaker naar de oordopjes en koptelefoon, maar koppelt ze ook direct aan het zoeknetwerk van Google.

Google’s Find My Device is de Android-tegenhanger van het Apple-netwerk en zorgt ervoor dat jij je apparaten beter kunt opsporen. Je kunt zien waar ze zijn of apparaten geluid laten maken, zodat je ze sneller vindt wanneer je in de buurt bent. Dat gaat nu dus ook gelden voor de Sony WF-1000XM5 en WH-1000XM5.

Sony zegt overigens wel dat de connectie met het Google-netwerk alleen werkt met een Classic Audio-verbinding. Het is niet heel duidelijk wat het Japanse bedrijf daarmee wil zeggen, maar het wekt de indruk dat de producten alleen te zien zijn wanneer deze zijn uitgeschakeld of op een andere manier verbonden zijn. 

Sony introduceert Auto Switch

De nieuwe update zorgt ook direct voor Auto Switch-ondersteuning. Eerder deze week kondigde het bedrijf de functie onder andere voor de LinkBuds Speaker aan. Met de functie kun je razendsnel wisselen van apparaat, zonder dat je content wordt onderbroken. 

Eerder dit jaar zagen we een dergelijke functie al verschijnen voor de Sonos Ace, de koptelefoon van het bedrijf. Nu is het dus ook mogelijk om een podcast te luisteren op je Sony WH-1000XM5 en het geluid naar de LinkBuds Speaker te verplaatsen wanneer je deze van je hoofd haalt. 

Om de nieuwe update te installeren heb je de Sony | Headphones Connect-app nodig. Bij het openen van de app zal direct gezocht worden naar een update, die je vervolgens kunt downloaden en installeren.

Lees hier meer over Sony en mis niets met onze nieuwsbrief.