WhatsApp gaat door nieuwe update nog meer op Instagram lijken

©Pexels

WhatsApp gaat door nieuwe update nog meer op Instagram lijken
Vandaag om 10:45

WhatsApp gaat met nieuwe Status-functies meer op Instagram Stories lijken. Door een nieuwe update is het mogelijk om Statusberichten te liken en contacten verborgen te taggen.

Bij het maken van een Statusbericht kunnen WhatsApp-gebruikers bepaalde mensen taggen. In tegenstelling tot Instagram Stories zijn deze vermeldingen verborgen. De mensen die je noemt in het bericht krijgen een melding binnen WhatsApp en kunnen hun eigen vermelding wel zien. 

Net als bij Instagram Stories zijn Statusberichten op WhatsApp door de update ook te liken. De app heeft bij berichten een nieuwe knop gekregen waar een groen hartje in te zien is. Er is echter wel voor gekozen om het aantal likes op een bericht te verbergen. Alleen de persoon die het bericht plaatst kan dus zien hoeveel mensen het leuk vinden. 

Kun je de functie nog niet vinden in WhatsApp? 

Het kan zijn dat je nu je WhatsApp-app opent op je iPhone of Android-telefoon, maar dat de nieuwe functies nog niet beschikbaar zijn. Geen paniek, want dat is de normale werkwijze van de app. 

WhatsApp heeft wereldwijd meer dan twee miljard actieve gebruikers die allemaal voorzien moeten worden van de nieuwe functies. Updates worden verspreid uitgerold, zodat steeds meer gebruikers toegang krijgen. Het kan dus even duren voordat je aan de beurt bent, maar de update komt echt jouw kant op.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niet met onze nieuwsbrief.