©Unsplash

Chinese hackers hadden mogelijk maandenlang toegang tot gevoelig netwerk in de VS

Chinese hackers hadden mogelijk maandenlang toegang tot gevoelig netwerk in de VS

Vandaag om 17:43

Chinese hackers hebben mogelijk maandenlang toegang gehad tot een belangrijk en gevoelig Amerikaans netwerk. Ze kregen daardoor toegang tot een overheidssysteem dat wordt gebruikt voor door de rechter goedgekeurde afluisterverzoeken. 

Een hackersgroep genaamd Salt Typhoon zou toegang hebben gehad tot systemen van breedbandaanbieders Verizon, AT&T en Lumen Technologies, meldt The Wall Street Journal. De gehackte systemen van de providers worden gebruikt om de autoriteiten in de gelegenheid te stellen iemand af te luisteren. Ook op andere netwerken zou ingebroken zijn. 

Salt Typhoon zou banden hebben met de Chinese overheid. Tegenover persbureau Reuters reageert het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Verenigde Staten met het nieuws China in een verkeerd daglicht willen zetten. Lumen Tecgnologies wil niet reageren tegenover het persbureau en ook de andere providers kwamen niet met een inhoudelijke reactie.

Hack werd recentelijk ontdekt

De hack kwam recent aan het licht en wordt op dit moment onderzocht. De Amerikaanse overheid heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar zou de kwestie hoog opnemen. 

Lees meer over internetbeveiliging, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.