©Unsplash

Apple slaat mogelijk spijker op z'n kop met iPhone SE 4

Apple slaat mogelijk spijker op z'n kop met iPhone SE 4

Vandaag om 10:44
Laatste update: om 11:09

De vierde-generatie iPhone SE, die Apple volgend jaar op de markt brengt, krijgt een herkenbaar beeldscherm. Volgens bronnen is de nieuwe telefoon straks voorzien van hetzelfde scherm als de iPhone 14 van twee jaar geleden.

Apple’s huidige iPhone SE (derde-generatie) is voorzien van een 4,7-inch LCD-beeldscherm. De nieuwe iPhone SE (vierde-generatie), die we in 2025 kunnen verwachten, krijgt naar verluidt een 6,1-inch Super Retina XDR OLED-beeldscherm. De resolutie die ermee gepaard gaat is 1170 x 2532 pixels. Bij de huidige generatie is dat nog 750 x 1334 pixels. 

Het nieuws is afkomstig van Display Supply Chain Consultants CEO Ross Young, die doorgaans een betrouwbare bron is op dit gebied. Hij deelde zijn bevindingen in een bericht op X. 

iPhone SE 4 zet langverwachte stap

Mocht Young het bij het juiste eind hebben, zet Apple met de iPhone SE 4 een langverwachte stap. Het vorige model, dat alweer dateert uit 2022, beschikt namelijk nog steeds over een ontwerp dat gebaseerd is op de iPhone 8 uit 2017, wat op zijn beurt gebaseerd was op het ontwerp van de iPhone 6 uit 2014. 

Een 6.1-inch beeldscherm met de genoemde specificaties zou betekenen dat Apple het beeldscherm van de iPhone 14 in zijn goedkopere optie stopt. Dat betekent ook dat het ontwerp verandert en Touch ID ruimte maakt voor Face ID en het verouderde ontwerp eindelijk verdwijnt. 

Of de iPhone SE 4 het volledige ontwerp van de iPhone 14 overneemt weten we echter nog niet. De kans is vrij groot dat dit niet het geval zal zijn en de smartphone nog een notch in het beeldscherm heeft zitten. Wat we inmiddels wel zeker lijken te weten is dat Apple de telefoon voorziet van een-5G modem.

Lees hier meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.