©Wylsacom

YouTuber laat de 'nieuwe MacBook Pro' weken van tevoren al zien

Deze YouTuber toont de 'nieuwe MacBook Pro' al in een opmerkelijke video

Vandaag om 20:18
Laatste update: om 20:21

De Russische YouTuber Wylsacom claimt dat hij Apple's aankomende MacBook Pro met M4-chip al heeft. Hij laat de nieuwe MacBook zien in een unboxing video. 

Het lijkt erop dat de laptop die de YouTuber laat zien Apple’s nieuwste MacBook Pro met de M4-chip is. Dit model zou pas over een paar weken door Apple officieel onthuld worden. 

Apple staat erom bekend zijn producten zorgvuldig geheim te houden tot de officiële presentatie. Het is ongebruikelijk dat dit soort onthullingen door een derde partij worden gedaan, laat staan door een videomaker op YouTube.

'Redelijk legitiem'

Bronnen van Bloomberg meldden dat Apple zijn nieuwe lijn MacBooks pas rond 21 oktober zou aankondigen, waarna ze vanaf 1 november verkrijgbaar zouden zijn in de winkels. Bloomberg-journalist Mark Gurman noemt de video van Wyslacom 'redelijk legitiem'. "We hebben eerder prototypes zien lekken, maar nooit een volledig Apple-apparaat weken van tevoren."

25 procent sneller

Hoewel officiële tests dit nog moeten bevestigen, claimt de YouTuber dat de M4-chip een prestatieverbetering van maar liefst 25 procent biedt ten opzichte van de huidige M3 MacBook Pro. Dat is aanzienlijk, vooral gezien het feit dat het M3-model al indrukwekkende prestaties levert.

De snelheidsverschillen werden gemeten met GeekBench-software, een veelgebruikte tool voor dergelijke benchmarktests. In dit opzicht lijkt de test redelijk betrouwbaar, afgezien van de ongebruikelijke timing en setting. Voor degenen die bekend zijn met GeekBench-scores: de nieuwe MacBook scoort 3.864 punten op de CPU en 15.228 punten op de grafische processor (GPU). De YouTuber gebruikte een model met 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte.

Serienummer verwijderd

Voordat de nieuwe MacBook Pro daadwerkelijk werd uitgepakt en gedemonstreerd, werd het serienummer van het apparaat eerst zorgvuldig onleesbaar gemaakt met een stift, vermoedelijk om mogelijke juridische stappen te vermijden. De video is na een dag nog altijd op YouTube te zien en is een kleine 300.000 keer bekeken. 

Apple-volgers wijzen erop dat dit mogelijk dezelfde MacBook Pro is waarvan een bekende leaker eind september foto's van de doos deelde. Die persoon beweerde dat de MacBook Pro in een besloten Facebook-groep werd verkocht.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.