Samsung geeft deze nieuwe goedkope telefoon extra lang software-updates

©Samsung

Deze goedkope Samsung-telefoon krijgt 6 jaar software-updates
Vandaag om 21:12
Laatste update: om 21:15

De nieuwe Samsung Galaxy A16 5G is vandaag als eerste verschenen op de Nederlandse site van de fabrikant. De goedkope smartphone biedt niet alleen een aantal leuke functies, maar krijgt ook zes jaar aan updates. Dat is langer dan verwacht bij zo'n budget-toestel.

De nieuwe telefoon van Samsung werd al enige tijd verwacht en is nu officieel aangekondigd. De Galaxy A16 5G werd eerder vandaag als eerste gespot in de Nederlandse webwinkel van Samsung. Aanvankelijk werd de prijs niet getoond, maar inmiddels staat er dat het toestel 229 euro kost. Het bijzonderste aan de nieuwe telefoon is echter niet de prijs, maar de opmerkelijke belofte die Samsung erbij doet.

Zes jaar aan updates

Waar doorgaans alleen de duurdere Samsung-toestellen meer dan vijf jaar aan software-updates ontvangen, zal dit toestel maar liefst zes jaar lang software- en beveiligingsupdates krijgen. Een opvallende zet van Samsung, vooral gezien het lage prijskaartje.

Samsung lijkt hiermee meer te willen investeren in nieuwe klanten. Het is tenslotte makkelijker om mensen op jongere leeftijd aan een bepaald besturingssysteem te binden dan wanneer zij ouder zijn en misschien al loyaal zijn aan andere merken. De Galaxy A16 5G is in elk geval een nieuwe concurrent voor de iPhone SE en de goedkope Android-telefoons van andere merken.

Groot scherm en grote batterij

Het 6,7-inch AMOLED-scherm zou volgens Samsung zorgen voor levendige kleuren en diepe zwarttinten. Het scherm is overigens iets groter geworden in vergelijking met de vorige A15 met een 6,5-inch scherm. Dankzij de verbeterde 2,4 GHz Exynos 1330-processor kun je rekenen op 4GB RAM en 128GB opslagruimte, die met een microSD-kaart uitbreidbaar is tot maar liefst 1,5TB. 

De Galaxy A16 5G heeft een drievoudige camera-setup, met een hoofdcamera van 50 megapixels, een ultragroothoeklens van 5 megapixels en een macrolens van 2 megapixels. De 5.000 mAh-batterij ondersteunt snelladen tot 25W.

Binnenkort te koop

Hoewel Samsung zelf aangeeft dat de telefoon dunne schermranden heeft, is dat niet bepaald te merken aan de afbeeldingen op de website. Met een IP54-certificering kan het toestel tegen een onverwachte regenbui, maar het wordt afgeraden om het mee te nemen naar het zwembad of strand. Qua kleuren is er keuze uit blauw-zwart, lichtgrijs, goud en lichtgroen.

De telefoon zal vanaf 229 euro verkrijgbaar zijn - alleen is het nog niet duidelijk wanneer hij precies te bestellen is.

De Galaxy A1x-serie bestaat uit de meest betaalbare telefoons. Mogelijk krijgen de mid-range Samsung-telefoons in de Galaxy A5x-reeks binnenkort zelfs zeven jaar updates.

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief.