Uber: ‘Wil je het milieu redden? Wacht dan wat langer op je taxi’

©Unsplash

Uber: ‘Wil je het milieu redden? Wacht dan wat langer op je taxi’
Vandaag om 10:06

Het gebrek aan elektrische auto’s in verschillende Europese landen stuit Uber CEO Dara Khosrowshani tegen de borst, zeker nu de EU maatregelen neemt tegen elektrische voertuigen uit China. Zijn advies om groener te reizen? ‘Wacht wat langer op je taxi.’

Een paar minuten extra wachten op je taxi is volgens Uber een kleine prijs om te betalen voor het milieu. “We zeggen niet dat je vijftien minuten moet wachten, maar als het slechts twee, drie minuten is, waarom zou je die investering voor het milieu dan niet maken?’, zei CEO Dara Khosrowshani tegen de BBC. Het bedrijf streeft naar een emissieloze vloot voor 2040, maar is daar door het huidige aanbod van elektrische auto’s nog niet. 

Uber probeert druk uit te voeren op regeringen om het aanbod van elektrische voertuigen te vergroten, maar tot die tijd is het de consument die de wens van het bedrijf kan helpen vervullen. Een paar minuten langer wachten kan al een groot verschil maken. 

Chinese EV’s cruciaal volgens CEO Uber

De opmars van Chinese elektrische auto’s zit de Europese Unie totaal niet lekker. Afgelopen week was er zelfs voldoende steun om de importkosten van dergelijke voertuigen aanzienlijk te verhogen. Khosrowshani is het daar zeker niet mee eens, die de komst van de EV’s als cruciaal onderdeel voor de klimaatcrisis ziet. 

Al zit de CEO wel meer dwars. Zo vindt hij persoonlijk dat de transitie naar elektrische rijden te langzaam verloopt en vindt hij dat er vanaf 2030 geen auto met benzinemotor of dieselmotor meer verkocht mag worden. 

Maar tot die tijd is de CEO van Uber heel simpel: ‘Wil je het milieu redden? Wacht dan wat langer op je taxi.’

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mist niets met onze nieuwsbrief.