Tesla komt naast de Robotaxi met 'nog een ander zelfrijdend voertuig'

© Robovan-concept

Tesla komt naast de Robotaxi ook met een 'zelfrijdend busje'
9 oktober om 21:03
Laatste update: 9 oktober om 21:14

Vrijdagochtend presenteert Tesla in Los Angeles zijn nieuwe zelfrijdende auto, de Robotaxi, ook wel Cybercab genoemd. Maar het bedrijf van Elon Musk zou ook een tweede zelfrijdende auto onthullen: een zelfrijdend busje.

Dat de Tesla Robotaxi eraan komt, is zo goed als zeker. Maar invloedrijke beleggers verwachten volgens Bloomberg daarnaast ook een zogenaamde 'Robovan'. Dat is een zelfrijdend busje, dat plaats zou kunnen bieden aan twaalf personen of zelfs meer.

Een andere mogelijkheid is dat de Robovans worden ingezet om pakketjes te bezorgen. Er is voorlopig nog geen bewijs dat Tesla bij de presentatie in de nacht van donderdag op vrijdag daadwerkelijk een Robovan zal onthullen.

Over de langverwachte Robotaxi zijn wel meer details uitgelekt. De zelfrijdende taxi heeft volgens Bloomberg twee zitplaatsen en zou uitgerust worden met deuren die naar boven openen. Dit ontwerp doet denken aan een afbeelding van een prototype dat vorig jaar verscheen in de Elon Musk-biografie door Walter Isaacson.

Zelfrijdende vrachtwagen

Tijdens het evenement, dat Tesla 'We, Robot' noemt, zal Musk waarschijnlijk ook spreken over de toepassing van zelfrijdende technologie in de elektrische vrachtwagens van het bedrijf. Hoewel er geen demonstraties gepland staan, zou Tesla plannen hebben om zijn 'Full Self-Driving' systeem aan te passen voor gebruik in de Tesla Semi.

Tesla-robot Optimus

Tot slot wordt verwacht dat Tesla's mensachtige robot, Optimus, ook een rol zal spelen tijdens de presentatie. Optimus werd twee jaar geleden voor het eerst getoond. De robot moet op lange termijn repetitieve of gevaarlijke taken van mensen in fabrieken en op werkplekken overnemen. Musk zelf ziet Optimus als het belangrijkste Tesla-product in de toekomst.

Lees meer nieuws over Tesla en mis niets met onze nieuwsbrief.