© Unsplash

Tesla komt met vier nieuwe batterijen voor elektrische auto's

Tesla komt met vier nieuwe EV-accu's en geeft de Robotaxi een speciale batterij

3 oktober om 22:27

Tesla ontwikkelt vier nieuwe accu's voor elektrische auto's en wil in 2026 met de productie beginnen. Met de nieuwe EV-batterijen wil het bedrijf de kosten drukken en de marges verhogen.

Tesla koopt nu voornamelijk batterijen van andere bedrijven, zoals CATL, Panasonic en LG. Wel maakt het in de VS al zijn 4680-batterijcellen op relatief kleine schaal. Het probleem is alleen dat het bedrijf erg veel kathodes verliest tijdens de productie: 70 tot 80 procent van de geproduceerde kathodes, een onderdeel van de batterij, wordt weggegooid, terwijl dat normaal minder dan 2 procent is.

Droge kathodes

Tesla is van plan om in 2026 vier versies van de 4680-batterij te introduceren. Dat meldt The Information op basis van bronnen met kennis van de plannen. In de vier nieuwe batterijen wil Tesla zogenaamde 'droge' kathodes gebruiken. Dit verlaagt de kosten, doordat het drogen van de elektrode niet meer nodig is. Ook moet de productiesnelheid verhoogd worden.   

Een van de nieuwe batterijsoorten komt in de Tesla Cybertruck te zitten. Het bedrijf wil er tussen 2000 en 3000 Cybertrucks per week mee maken.

Robotaxi

Een andere versie van de nieuwe batterij komt in de aanstaande Tesla Robotaxi te zitten. De zelfrijdende taxi wordt volgende week onthuld, maar waarschijnlijk gaat het vooral op het ontwerp. Lees ook wat er van de Tesla Robotaxi wordt verwacht.

Volg meer nieuws over Tesla en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.