Zo kijk je vannacht naar de onthulling van de Tesla Robotaxi

©Tesla

Zo kijk je vannacht naar de onthulling van de Tesla Robotaxi
Vandaag om 17:24

Tesla onthult vannacht zijn langverwachte Robotaxi. In de Warner Bros. Studios in Hollywood toont Elon Musk de zelfrijdende taxi die de strijd aan moet gaan met de voertuigen van Waymo en Cruise. Zo kijk je mee.

Je moet er vroeg bij zijn om mee te kijken met de onthulling van de Robotaxi. Het We, Robot-evenement vindt om 19:00 uur lokale tijd plaats (donderdag 10 oktober). Voor ons in Nederland is dat 04:00 uur in de ochtend (vrijdag 11 oktober). 

Elon Musk houdt de livestream overigens graag onder zijn eigen dak. De presentatie zal dus live te volgen zijn via X. Via onderstaande livestream kijk je mee: 

Wat verwachten we van de Tesla Robotaxi? 

We vertelden je eerder deze week al wat je van het Tesla-evenement mag verwachten. Een kleine recap: 

Tesla CEO Elon Musk denkt dat de onthulling van de Robotaxi een van de belangrijkste momenten ooit voor het bedrijf wordt. Hij denkt zelfs dat men er over honderd jaar nog steeds over praat. Gezien de geruchten wordt een compacte tweedeurs auto verwacht zonder een stuur of pedalen. Het enige wat er te vinden is, is een scherm in het midden van het dashboard. 

Vannacht zal Tesla ook vertellen hoe de Robotaxi is op te roepen en welke sensoren in de auto zitten om hem zelf te laten rijden. Er wordt gesproken over het loslaten van een LiDAR-systeem, maar het is nog onzeker of het bedrijf dat ook echt voor elkaar gekregen heeft. 

Uiteraard is er nog veel meer te verwachten en lijkt het evenement, hoewel de eerste modellen exclusief voor de Verenigde Staten zal zijn, interessant te worden.