Deze elektrische fiets ziet er heel strak uit en weegt maar 14 kg

©Scott

Deze strakke e-bike is een van de lichtste elektrische fietsen
10 oktober om 23:33
Laatste update: 10 oktober om 23:44

De nieuwe Silence eRide van het Zwitserse merk Scott is een stille, lichte e-bike met een fraai ontwerp. De makers noemen de sportieve fiets zelfs een 'kunstwerk'. Dat is natuurlijk overdreven, maar de minimalistische looks mogen er zijn. De e-bike heeft echter één eigenschap die hem minder aantrekkelijk maakt.

Op het eerste gezicht ziet de Silence eRide van Scott er bijzonder strak uit. Dat komt doordat alle kabels direct het frame in worden geleid en er niets van zichtbaar is aan de buitenkant.

Ook de batterij is weggewerkt in het frame en dus onzichtbaar. Door het carbonframe is de e-bike bovendien enorm licht. Met een gewicht van 14,5 kilogram kan je de fiets makkelijk een trap op tillen. De voordrager kan 7 kg aan.

Kleine batterij

De elektrische fiets wordt aangedreven door een middenmotor van de Duitse fabrikant TQ, in tegenstelling tot de meeste elektrische fietsen, die een motor van Bosch, Shimano of Bafang hebben.

De batterij is ook van TQ en biedt 360 Wh aan energie. Dit is niet erg veel, maar ruim genoeg als je de fiets alleen binnen de stad gebruikt. Eventueel kan je nog een range extender van 160 Wh bij de fiets aanschaffen.

Verder heeft de fiets een derailleur en twaalf versnellingen. Deze werken zonder kabel: het is een elektronisch schakelsysteem dat gevoed wordt door de batterij van de e-bike.

Je eigen smartphone als scherm

Op de fiets is een klein schermpje aanwezig op de bovenbuis. Als je meer wil zien dan er op dat schermpje past, zal je je telefoon in een hoesje van SP Connect moeten doen en hem zo op de fiets moeten zetten.

Is het een aanrader?

Hoewel de e-bike er mooi uitziet, is er wel een groot pijnpunt: de prijs. Hij kost namelijk 7499 euro, dus je moet hem wel erg mooi vinden om zoveel geld uit te geven. Zeker omdat de batterij niet heel groot is en de fiets een derailleur heeft die een stuk meer onderhoud vergt dan een naafversnelling. 

De Silence eRider is alleen verkrijgbaar via Scott-dealers, waarvan er enkele in Nederland zijn te vinden.

Lees meer over elektrische fietsen en abonneer je op onze nieuwsbrief.