©LynkCo

Lynk & Co brengt volledig elektrische auto in Nederland uit

Deze volledig elektrische auto van Lynk & Co komt nu naar Nederland

11 oktober om 19:56
Laatste update: 11 oktober om 20:15

Lynk & Co, het bedrijf dat we kennen van de plug-in hybride 01 die in Nederland rondrijdt, komt voor het eerst in ons land met een volledig elektrische auto: de 02. Met een vanafprijs van 35.995 euro is de nieuwe EV scherp geprijsd in vergelijking met concurrenten. 

Lynk & Co, dat net als Volvo onderdeel is van moederbedrijf Geely, kondigde eerder dit jaar zijn eerste, elektrische auto aan. De Z10 kwam niet naar Nederland, maar daar komt nu bij de 02 verandering in. De vijfdeurs hatchback is vanaf vandaag te bestellen, ook in ons land.

Actieradius

De 02 lijkt een soort Polestar en Volvo ineen en heeft volgens Lynk & Co een rijbereik van 445 kilometer. De binnenkant van de auto heeft een vrij minimalistisch ontwerp, met een groot scherm midden op het dashboard. Achter het stuur, dat plat is aan de onderkant, zit ook nog een kleiner scherm voor de bestuurder.

"De gloednieuwe 02 vertegenwoordigt de volgende fase voor Lynk & Co", zegt ceo Nicolas López Appelgren in een persbericht. "We breiden ons businessmodel uit, vergroten ons productportfolio en begeven ons op nieuwe markten. Deze strategische stappen onderstrepen ons streven naar meer keuze, flexibiliteit en toegankelijkheid voor onze klanten."

Klanten hebben meegedacht over de 02

Klanten van Lynk & Co hebben volgens het bedrijf veel invloed gehad op de totstandkoming van de 02. Via berichten via een app in de 01 gaven zij hun mening over de functies die ze graag wilden zien in de nieuwe wagen.

De Lynk & Co 02 is 4,46 meter lang, 1,84 meter breed en 1,57 meter hoog. Daarmee is hij groter dan bijvoorbeeld de Volvo EX30, die ook nog eens een stuk duurder is. Het instapmodel van de Volvo EX30 heeft bovendien een kleinere 51 kWh-accu dan de 66 kWh-accu in de 02. 

De 02 heeft 272 pk en gaat volgens Lynk & Co in 5,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De kofferbak biedt 410 liter aan ruimte.

In twee varianten

De 02 is in twee varianten te bestellen: Core en More. De Core-variant is het basismodel, met onder meer 19 inch velgen, bekleding van gerecycled PET. De More-variant heeft bekleding van veganleer en 20 inch velgen. Beide modellen kunnen snelladen met 150 kW.

De 02 is in tegenstelling tot de 01 niet in een abonnementsvorm te krijgen. De 01 kun je maandelijks opzegbaar huren, en zelf doorverhuren aan anderen. Dit jaar voerde Lynk & Co voor die verhuur al een derde prijsverhoging door. De 02 is alleen te koop of te huur.

Lees meer nieuws over auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.