Waar blijft de beloofde iPad-app van WhatsApp?

©WhatsApp

Nog geen iPad-app van WhatsApp: komt ie nog?
11 oktober om 20:41

Meta kondigde vorig jaar in september aan te werken aan een iPad-versie van WhatsApp. Een jaar later is er nog steeds geen definitieve versie van die app, en kunnen we op een iPad dus nog geen WhatsApp gebruiken. De betaversie van de iPad-app is na ruim een jaar nog altijd niet stabiel.

Het idee van de iPad-app van WhatsApp is simpel. Via een QR-code, die je scant met je telefoon, verbind je je smartphone aan je iPad. Vervolgens kun je via de app op iPad berichten sturen en ontvangen. Op alle apparaten worden al je gesprekken up-to-date gehouden. 

Hoewel er voor Mac en Windows al jaren stabiele versies zijn van vergelijkbare apps, lijkt Meta het niet heel belangrijk te vinden dat de iPad-app snel wordt uitgebracht. De huidige versie van de beta van de app vertoont nog steeds problemen en werkt niet zoals die zo horen te werken. Volgens 9to5Mac crasht de app vaak en zitten er veel bugs in. 

Het is nog onduidelijk of Meta problemen heeft met het oplossen van de bugs in de betaversie of dat het bedrijf het project simpelweg op de lange baan heeft geschoven. "Aangezien Meta niet om de iPad lijkt te geven, zou dat laatste scenario geen verrassing zijn", aldus 9to5Mac.

WhatsApp Web biedt uitkomst

Toch is er, zolang de app niet af is, een oplossing. Via WhatsApp Web, in de browser op je iPad, kun je namelijk wel je iPad koppelen aan je WhatsApp-account, op dezelfde manier als via de apps op Mac en Windows. Maak een snelkoppeling op je startscherm, en je hebt al je chats altijd en snel bij de hand. 

Lees meer over Whatsapp en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.