©Odido

Odido biedt landelijk 5G-internet voor thuis, alternatief voor kabel en glasvezel

Odido biedt vanaf nu landelijk 5G-internet voor thuis aan, alternatief voor kabel of glasvezel

14 oktober om 13:26

Vanaf vandaag biedt Odido landelijk zijn Klik&Klaar Internet-abonnement aan. Voor 25 euro per maand kunnen klanten dan onbeperkt internetten via een router met een eigen 5G-verbinding.

Wie weleens de hotspot-functie van een smartphone heeft gebruikt weet: je kan inmiddels prima internetten via 5G, zelfs op je computer of voor streaming video op je tv. Maar een hotspot heeft nog allerlei nadelen, zoals een batterij die sneller leegloopt, een dagelijkse datalimiet en het constant opnieuw moeten koppelen als je je hotspot hebt meegenomen. Om thuis toch optimaal gebruik te maken van 5G-internet, biedt Odido vanaf vandaag landelijk zijn nieuwe Klik&Klaar Internet-abonnement aan.

Het Odido-abonnement werkt eigenlijk net zoals een bekabeld internetabonnement via een router die door de provider in bruikleen wordt aangeboden. In dit geval gaat het om een Zyxel-router met een 5G-verbinding. Groot voordeel van het abonnement is dat je het direct kan afsluiten op elke plek waar je 5G kan ontvangen: dat is in praktisch heel Nederland het geval, en je hebt dus geen bestaande aansluiting op een vast netwerk nodig.

Maandelijks opzegbaar

Odido belooft een internetsnelheid tot 300 Mbit/s download en 30 Mbit/s upload. Je hebt dan geen dagelijkse datalimiet, maar kan gewoon net zo onbeperkt internetten als met 'normaal' vast internet. Het Klik&Klaar-abonnement kost 25 euro per maand, met 5 euro per maand korting voor klanten die al een ander abonnement bij Odido hebben. Daarmee is het abonnement iets goedkoper dan de standaard glasvezelabonnementen van Odido, die door een kortingsactie nu allemaal 30 euro per maand kosten. Verschil is wel dat je met die abonnementen een hogere upload-snelheid hebt.

Voordeel van het Klik&Klaar-abonnement is de maandelijkse opzegnaarheid, terwijl je bij een glasvezelabonnement wel aan een looptijd van standaard twee jaar vastzit. De router die je bij Klik&Klaar krijgt is ook gewoon uitbreidbaar met meerdere wifi-punten. Odido zet met het abonnement vooral in op mensen die bij hun woning nog geen vaste internetverbinding kunnen nemen. Het abonnement kan ook goed van pas komen bij bijvoorbeeld verhuizingen of bijvoorbeeld op de camping.

Meer nieuws over 5G-internet en mis niets met onze Bright-app.