©Bright/Samsung

Samsung brengt grote One UI-update voor TV's uit: dit is er nieuw

Samsung brengt grote TV-update uit: je televisie krijgt deze nieuwe functies

14 oktober om 21:27

Samsung brengt zijn besturingssysteem One UI vanaf vandaag naar televisies. De fabrikant is begonnen met de uitrol van een grote One UI-update voor smart-tv's. Zo probeert het bedrijf steeds meer van zijn apparaten slimmer te maken. En wie 'slim' hoort, denkt natuurlijk aan AI.

Ons inkt was nog niet droog of de nieuwe update van One UI voor smart-tv's van Samsung wordt al uitgerold naar tv-toestellen wereldwijd. Tijdens Samsung's ontwikkelaarsconferentie een paar dagen geleden beloofde het Zuid-Koreaanse bedrijf dat One UI naar zijn tv's zou komen, met betere beveiliging, meer apps en AI-functies. Deze laatste verbetering zou bovendien moeten bijdragen aan de verbetering van de video- en audiokwaliteit. Opvallend genoeg wordt de software-update kort na het evenement alweer op hoog tempo naar een selectie smart-tv's uitgerold.

Samsung AI Cast

De voornaamste verandering bestaat uit slechts twee letters: AI. Zoals je tegenwoordig mag verwachten, wordt kunstmatige intelligentie, naast je wasmachine, nu ook in je televisie geïntegreerd. Maar heb je daarvoor dan een nieuwe tv nodig? Welnee, want deze update kunnen ze gewoon via de lucht naar je tv sturen.

Waar je eerder gebruikmaakte van versie 7.0 van het besturingssysteem Tizen, zul je met de nieuwste update gebruik kunnen maken van versie 8.0. Deze nieuwe versie bevat de aangekondigde verbeteringen en zou bovendien de koppeling met je smartphone gemakkelijker moeten maken. Daarnaast wordt ook ChatGPT ondersteund.

Zeven jaar updates

Maar misschien wel het beste nieuws is dat deze nieuwe softwareversie maar liefst zeven jaar lang ondersteund zal worden. Dat betekent dat je pas rond 2031 weer een nieuwe tv zou moeten overwegen, mits we tegen die tijd niet allang zijn overgestapt op een ander medium, natuurlijk.

Met de aankondiging en de grote belofte van langdurige ondersteuning wordt duidelijk dat Samsung klanten wil overtuigen om zich te verbinden aan zijn ecosysteem. Door zoveel mogelijk apparaten op slimme wijze met elkaar te verbinden, hoopt het techbedrijf het cirkeltje letterlijk en figuurlijk rond te maken. Samsung kwam onlangs ook al met een slimme ring. Dat is hard nodig om het bedrijf door een moeizame periode te helpen.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.