©Bowers & Wilkins

Iconische Zeppelin-speaker nu als Pro-versie met nog 'voller en helderder' geluid

Iconische Zeppelin-speaker is er nu als Pro-versie met nog 'voller en helderder' geluid

15 oktober om 12:57

De Zeppelin-speaker van het Britse audiomerk Bowers & Wilkins begon ooit als iPod-speaker en is door de jaren heen al in verschillende varianten verschenen. De nieuwe Pro-versie belooft beter te klinken dan al zijn voorgangers, in dat zelfde, (i)conische jasje.

De Zeppelin Pro Edition verstopt in zijn gestroomlijnde ontwerp vijf drivers. In het midden zit een 6-inch subwoofer, geflankeerd door twee 90 millimeter midrange drivers. Bij de punten zit aan weerszijden een 25 millimeter titanium dome tweeter, hetzelfde model dat ook in de nieuwste 600 Series-speakers van B&W zit. De combinatie van titanium en de plaatsing van de tweeters moet vibraties wegnemen en zorgen voor een 'puurder, schoner geluid'. De subwoofer is ondertussen zo geplaatst dat die wel een diepe bas geeft, maar zonder het kastje waar de speaker op staat te laten trillen.

Het basisontwerp van de Zeppelin Pro Edition is nog hetzelfde, maar het lampje dat onder de zeppelin vandaan schijnt is wel vernieuwd. De zogenoemde downlight biedt nu 15 verschillende kleuren en de helderheid zelf in te stellen. De nieuwe Zeppelin is er in verbouwd Space Grey en later ook in een fraaie, beige Solar Gold-uitvoerig.

Ondersteuning voor de meeste diensten

Naast Bluetooth met aptX Adaptive is er ook ondersteuning voor AirPlay 2, Spotify Connect. Via de Bowers & Wilkins-app is er toegang tot directe streaming via diensten als Deezer, Last.fm, Qobuz, TIDAL en TuneIn. Multi-room ondersteuning is mogelijk met andere speakers uit de Formation Serie van B&W.

De Zeppelin Pro Edition kost 799 en is verkrijgbaar via de website van Bowers & Wilkins.

Meer nieuws over speakers en mis niets met onze Bright-app.