©Apple

Apple kondigt na drie jaar een nieuwe iPad mini aan

Apple kondigt na drie jaar een nieuwe iPad mini aan

15 oktober om 15:34
Laatste update: 15 oktober om 16:12

Het heeft drie jaar geduurd, maar Apple heeft vandaag eindelijk een nieuwe iPad mini aangekondigd. Wat is er nieuw, hoeveel gaat ‘ie kosten en wanneer kun je hem kopen?

De zesde-generatie iPad mini was de afgelopen drie jaar dé optie voor mensen die een kleine tablet wilden hebben. Hij was beschikbaar in kleurenopties spacegrijs, roze, paars en sterrenlicht. Voor het 64 GB-model lapte je 609 euro en voor het 256 GB-model 779 euro. 

Apple geeft gebruikers de nieuwe iPad mini, die nog steeds beschikt over een 8,3-inch beeldscherm, de keuze uit de kleuren blauw, paars, sterrenlicht en spacegrijs. Voor het 128 GB-model betaal je 609 euro, voor het 256 GB-model 739 euro en het 512 GB-model 989 euro.

Dit was de zesde-generatie iPad mini

De zesde-generatie iPad mini had een 8,3-inch Liquid Retina LCD-beeldscherm met een resolutie van 1488 x 2266 pixels en een maximale helderheid van 500 nits. Dat scherm werd de afgelopen jaren geteisterd door jelly scrolling, een probleem waarmee het lijkt alsof het beeldscherm golfde tijdens het scrollen. 

Onder de motorkap lag de A15 Bionic-chip van Apple met 4 GB werkgeheugen, een batterij die 10 uur lang meeging tijdens het kijken van video’s en chips voor het ondersteunen van wifi 6, 5G en Bluetooth 5.0. 

Op de achterkant van de zesde-generatie iPad mini zat een 12-megapixel hoofdcamera en aan de voorkant een 12-megapixel ultrawidecamera. 

©Apple

Dit heeft de nieuwe iPad mini nu te bieden

Apple pakt het met de zevende-generatie iPad mini praktisch hetzelfde aan. De kleine tablet beschikt dit keer over een 8,3-inch Liquid Retina-beeldscherm met een resolutie van 1488 x 2266 pixels en een maximale helderheid van 500 nits. 

Onder de motorkap ligt de A17 Pro-chip, die vorig jaar ook in de iPhone 15 Pro-modellen zat, een batterij die 10 uur meegaat tijdens het kijken van video’s en chips voor het ondersteunen van wifi 6E, 5G en Bluetooth 5.3.

Op de achterkant van de iPad mini zit een12-megapixel hoofdcamera en aan de voorkant een 12-megapixel ultrawidecamera. Apple geeft de zevende-generatie iPad mini ook Pencil Pro-ondersteuning.

iPad mini: zesde-generatie vs zevende-generatie 

De nieuwe iPad mini draagt dus de nodige verbeteringen met zich mee. Voor het overzicht:  

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.