Nieuwe OnePlus 13-functie is een must voor Samsung en Apple

©Unsplash

Nieuwe OnePlus 13-functie is een must voor Samsung en Apple
15 oktober om 14:49

De OnePlus 13, die binnenkort lijkt te verschijnen, beschikt over een beeldschermtechnologie waar bedrijven als Samsung, Apple en Google jaloers op mogen zijn. Het geeft je namelijk het voordeel van een 120 Hz-scherm, maar dan zonder dat het al te veel batterij kost.

OnePlus bevestigt de komst van een zogeheten local high refresh rate-functie. Hiermee kunnen verschillende plekken op het beeldscherm van de Android-smartphone verschillende ververssingssnelheden hanteren.

In eerste instantie klinkt dat misschien niet als de meest spannende toevoeging, maar het is hoogstwaarschijnlijk een stuk praktischer dan je zou denken. 

OnePlus 13 ververst lokaal 

Door op verschillende plekken op het scherm verschillende snelheden te hanteren, is de OnePlus 13 in staat om, ondanks het gebruik van 120 Hz, minder te verbruiken. Tijdens het kijken van een YouTube-video en het lezen van comments, schakelt niet het hele scherm over op een verversingssnelheid van 120 Hz, maar alleen het videogedeelte. 

OnePlus zegt zelf dat het ervoor zorgt dat het beeldscherm niet onnodig veel energie verbruikt en de batterij dus aanzienlijk gespaard wordt. Met andere woorden: de batterij van deze OnePlus 13 gaat als het goed is langer mee dan bij zijn voorganger. 

©Weibo

Batterij scoort überhaupt punten

Niet alleen de nieuwe beeldschermtechnologie zorgt ervoor dat de OnePlus 13 een betere accuduur heeft dan zijn voorganger. De Android-smartphone beschikt volgens eerdere berichten waarschijnlijk ook al over een 6000 mAh batterij die je met 100 W (bekabeld) of 50 W (draadloos) kunt opladen. 

Verder valt er nog niet heel veel over de OnePlus 13 te zeggen, behalve dat het toestel waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar verschijnt. Geruchten wijzen naar een Chinese lancering in oktober. Meestal duurt het dan nog minimaal een maand voordat de internationale versie klaar is voor gebruik.

Lees meer nieuws over OnePlus en mis niets met onze nieuwsbrief.