©Freepik

YouTube geeft je deze handige nieuwe functies

YouTube komt met deze opvallende nieuwe functies

15 oktober om 23:22

YouTube brengt een reeks nieuwe functies uit, waaronder een handige optie voor als je vaak 's avonds laat naar video's kijkt. De vernieuwingen zijn volgens YouTube gebaseerd op feedback van gebruikers en rollen geleidelijk uit naar alle apparaten. Naast de mobiele app krijgt ook de televisie-versie een upgrade.

Een van de vernieuwingen is de mogelijkheid om zelf nauwkeurig de afspeelsnelheden in te stellen. Kijkers kunnen voortaan met kleine stapjes van 0,05 de snelheid aanpassen, handig voor wie precies wil bepalen hoe snel een video afspeelt.

Voor nachtelijke YouTubers is er ook goed nieuws: de slaaptimer. Deze functie pauzeert automatisch je video na een ingestelde tijd, zodat je niet de hele nacht door blijft kijken terwijl je al in slaap bent gevallen.

Video's browsen wordt beter

Ook de mobiele app krijgt een opfrisbeurt. Er komt een verbeterde minispeler die je kunt verplaatsen en vergroten terwijl je door andere video's bladert. Daarnaast wordt browsen in liggende stand makkelijker gemaakt.

Playlist-gebruikers kunnen binnenkort hun eigen afbeeldingen uploaden als thumbnail voor afspeellijsten. Ook wordt het eenvoudiger om samen met vrienden playlists te maken via een deelbare QR-code.

Televisie-app

Tot slot krijgt de TV-app een nieuw uiterlijk dat video's een meer filmisch gevoel moet geven. Ook de manier waarop korte video's, de YouTube Shorts, worden weergegeven op grote schermen wordt aangepast.

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.