Slimme lampen van Philips Hue krijgen deze nieuwe functies

©PhilipsHue

Philips Hue-lampen hebben deze nieuwe functies gekregen
17 oktober om 21:23
Laatste update: 17 oktober om 21:38

De slimme lampen van Philips Hue kan je via de app precies zoals je wil instellen. Maar mocht je toch vinden dat er niet genoeg opties zijn, dan is er goed nieuws. De Philips Hue-app heeft weer een update gekregen. Daarmee zijn er een paar opvallende functies bij gekomen.

Om te beginnen biedt de Philips Hue-app nu een paar nieuwe standaard-effecten. Er waren al zes effecten te vinden in de app en nu zijn er nog vier toegevoegd. Het gaat om de effecten Cosmos, Enchant, Sunbeam en Underwater. Door te kiezen voor effecten gaan de lampen een animatie afspelen die bij dat effect past. Een kaars kan bijvoorbeeld gesimuleerd worden door de lichtintensiteit telkens te veranderen.

Eigen effecten maken

Je kan de effecten proberen door op een lamp te klikken in de app en vervolgens het icoontje met de drie sterretjes te selecteren. Dan kan je uit de tien effecten kiezen. Maar er is volgens Hueblog ook een knop om je eigen effecten te maken. Dat kan door zelf de kleur en helderheid van de lampen in te stellen en te kiezen hoe snel het effect moet zijn.

Verschillende kleuren in één lamp

Een andere nieuwe optie is dat gradientlampen een functie krijgen die eerst alleen beschikbaar was voor de lichtsnoeren van Philips Hue. Met de functie 'scattered' kon je zorgen dat de lichtjes op het lichtsnoer niet allemaal dezelfde kleur hadden, maar dat er vijf kleuren waren verdeeld over het snoer. Nu kan dit dus ook met de gradientlampen door op de lamp te klikken in de app en vervolgens op het icoontje met de drie lampjes te tikken. Daarna kan je de vijf gewenste kleuren kiezen.

De update van de Hue-app, versie 5.28, is voor iedereen te downloaden op de iPhone en Android-toestellen. Voor iOS is met deze update ook de donkere modus van de app uitgekomen.

Ondersteuning

Sommige gebruikers meldden dat ze na het updaten van de Hue-app nog niet de vier nieuwe effecten hebben, maar dat ze wel de nieuwe effecten-editor zien. Mogelijk is ook een update van de Hue Bridge nodig, maar die wordt geleidelijk uitgerold. 

Niet alle lampen ondersteunen de nieuwe functies, maar als je wil weten of jouw lamp ze wel ondersteunt, dan kan je de lijst met ondersteunde apparaten bekijken.

Lees meer over Smart Home en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.