© Freepik

Nieuwe abonnementen bij Disney+: kies deze om minder te betalen

Disney+ heeft nu nieuwe abonnementen: dit moet je doen om minder te betalen

17 oktober om 22:05

Disney+ kondigde het eind augustus al aan, maar nu is het zover: de prijs van je abonnement wordt fors verhoogd. Maar als je bereid bent om functies in te leveren of reclames voorgeschoteld te krijgen, dan kun je met twee nieuwe abonnementen goedkoper uit zijn.

Voor deze prijsverhoging was het simpel en had iedereen bij Disney+ een abonnement dat 10,99 euro per maand of 109,90 euro per jaar kostte. Nu gaat Disney andere streamingdiensten als Netflix achterna en biedt het meerdere abonnementen aan. Terwijl je eerst alle functies van het duurste abonnement voor 10,99 euro had, moet je nu 13,99 euro per maand (of 139,90 euro per jaar) betalen om die functies te blijven gebruiken als Premium-gebruiker.

Het kan ook goedkoper

Als je het prima vindt om niet de hoogste resolutie te hebben, maar tevreden bent met 1080p Full HD, kan je ook het standaardabonnement nemen. Dat kost 9,99 euro per maand (99,90 euro per jaar), dus zo zou je zelfs iets kunnen besparen op je abonnementskosten. Bij dit abonnement wordt het aantal schermen waarop je tegelijk kan kijken wel gehalveerd naar twee. Ook de geluidskwaliteit wordt minder.

Wil je het minste uitgeven, dan kun je voortaan kiezen om advertenties te zien en om de mogelijkheid tot downloaden op te geven. Dat nieuwe 'Standaard met reclame'-abonnement kost 5,99 euro per maand. Een jaarabonnement is niet mogelijk bij dit abonnement.

Actie ondernemen om extra kosten te voorkomen

Als je Disney+-abonnee bent, moet je snel actie ondernemen als je niet meer wil gaan betalen. Je moet namelijk zelf aangeven dat je wilt overstappen op het standaard-abonnement of het standaard met reclame-abonnement. Als je niets doet, dan betaal je vanaf 21 november voor het premiumabonnement.

Lees meer over streaming en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.