Oppo toont eerste beelden: maak kennis met iOS…uhm, ColorOS 15

©Oppo

Oppo toont eerste beelden: maak kennis met iOS…uhm, ColorOS 15
Vandaag om 11:33
Laatste update: om 12:01

Nadat Google de volledige versie van Android 15 heeft uitgerold gaan andere bedrijven ook met het besturingssysteem aan de haal. Oppo is een van die bedrijven en laat het publiek kennismaken met ColorOS 15. Maar het komt wel erg bekend voor…

Oppo brengt ColorOS 15 in november uit, dus is het hoog tijd om gebruikers te laten zien wat ze precies kunnen verwachten. Het nieuwe besturingssysteem introduceert de nodige veranderingen in de UI van de software en legt de nadruk voornamelijk op vernieuwde animaties. Al lijkt het bedrijf wel redelijk naar Apple’s iOS te hebben gekeken. 

ColorOS 15 beschikt bijvoorbeeld over een nieuw thuisscherm dat wel heel erg op iOS 18 lijkt, komt met een eigen versie van het Dynamic Island en geeft de AI-assistent zelfs dezelfde uitstraling als de vernieuwde Siri met Apple Intelligence. 

Oppo deelt eerste beelden ColorOS 15 

Oppo mikt met ColorOS 15 op een soepele ervaring. De smartphonefabrikant introduceert bijvoorbeeld de Aurora and Tidal Engine die verschillende animaties naast elkaar moet laten lopen en de functie Motion Effects verbetert die animaties. 

Onder de motorkap zorgt de software ook voor de nodige verbeteringen. Oppo zelf, zegt dat het installeren van een app nu 26 procent sneller is en dat de reactietijd van die apps ook met 18 procent omhoog gaat. 

Vanaf november kunnen de eerste Oppo-gebruikers (Find X7) gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem. Tot en met maart zal het bedrijf werken om meer toestellen te voorzien. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Oppo zich laat inspireren door Apple. Zo deelde het bedrijf onlangs een video van de Find X8 waarin de nieuwe cameraregelaar van de iPhone 16 te zien is. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Mis niets met onze Bright-app.