©Oppo

Tri-fold-smartphone van Oppo in beeld

Zo ziet de tweemaal vouwbare smartphone van Oppo eruit

29 augustus om 14:40
Laatste update: 29 augustus om 14:41

Oppo laat zien hoe zijn komende dubbel vouwbare smartphone eruitziet. Terwijl Huawei en Xiaomi voornamelijk nog teasen dat ze met deze technologie bezig zijn, toont Oppo gewoon een afbeelding.

Op het plaatje is een smartphone te zien die uitvouwt tot het formaat van een tablet. Daardoor is er ruimte voor grote widgets en een hoop apps. Het toestel lijkt te draaien op een aangepaste versie van ColorOS, een laagje over Android waardoor het besturingssysteem meer op iOS lijkt.

Wel vreemd zijn de icoontjes van iOS-apps, zoals de App Store, Apple Foto's en Apple Kaarten. Mogelijk is dat een foutje, of de render is toch niet zo officieel als gedacht. De product manager van Oppo, die het bericht op sociale media had geplaatst, heeft de afbeelding snel weer verwijderd. Website GSMArena was er echter snel bij.

Tri-fold

De term tri-fold, die voor dit soort toestellen wordt gebruikt, is een beetje verwarrend. Hoewel het klinkt alsof je drie keer kunt vouwen, blijft het bij twee keer vouwen. Wel bestaat het toestel uit drie delen.

Eerder deze maand is de ceo van Huawei gespot met een nog onaangekondigde tri-fold-smartphone, die waarschijnlijk in september wordt onthuld.

Lees meer over smartphones, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.