©Freepik

Door deze bug kan je iPhone 16 Pro ineens crashen

Door dit probleem kan je iPhone 16 Pro ineens vastlopen

Vandaag om 00:40
Laatste update: om 00:52

Sommige gebruikers van de iPhone 16 Pro meldden dat ze last hebben van een vervelende bug. Daardoor loopt hun iPhone regelmatig vast, waarna het toestel zichzelf herstart.

Na de klachten over iPhone 16's waarvan de batterij erg snel leegloopt, zijn er ook al weken meldingen van iPhone 16-gebruikers over toestellen die zomaar crashen. Getroffen gebruikers zien dat hun iPhone ineens vastloopt en vervolgens weer herstart.

De meldingen over dit probleem komen volgens berichten op meerdere fora en Reddit binnen sinds de leveringen van de iPhone 16 in september begonnen, maar de klachten nemen nog altijd toe. Updaten naar iOS 18.0.1 en iOS 18.1 lost het probleem niet op, zeggen de gebruikers. Bij de meeste klachten gaat het om de iPhone 16 Pro en de ‌iPhone 16 Pro‌ Max.

Dit gebeurt er

Je merkt de bug als het scherm van je iPhone niet meer reageert of heel langzaam reageert op aanrakingen. Daarna start je iPhone opnieuw op. Dat kan daarna regelmatig opnieuw gebeuren. Het crashen gebeurt bij veel mensen sporadisch, maar anderen hebben wel 10 tot 20 crashes per dag. Bij sommige gebruikers gebeurde dit herstarten ook in de stand-by-modus.

Bij gebruikers die na contact te hebben opgenomen met de klantenservice van Apple een nieuwe iPhone 16 hebben gekregen, deed het probleem zich vervolgens opnieuw voor. 

Mogelijke oplossing

Bij sommige gebruikers was het probleem opgelost door een nieuwe installatie uit te voeren en die niet opnieuw te installeren vanaf een iCloud-backup. Het is dan ook mogelijk dat de oorzaak iets te maken heeft met iCloud, maar Apple heeft momenteel nog niet op de kwestie gereageerd.

Lees ook over het batterijprobleem van de iPhone 16.

Volg meer iPhone-nieuws en mis niets met onze Bright-app