©Pexels

Klanten Simyo kunnen vanaf 1 november 5G gebruiken

Klant bij Simyo? Dan kun je vanaf 1 november eindelijk 5G gebruiken

20 oktober om 09:31

Heb je een mobiel abonnement bij Simyo, dan is het moment eindelijk gekomen dat je van 5G gebruik kunt gaan maken. Vanaf 1 november biedt de provider deze snellere vorm van mobiel internet aan. 

Bij veel providers is 5G al jaren beschikbaar en inmiddels ook de standaard voor mobiel internet. KPN en Odido bieden het bijvoorbeeld al sinds 2020 aan. Het is daarbij wel belangrijk om te noemen dat 5G langere tijd nagenoeg geen voordelen bood ten opzichte van 4G, omdat het bijvoorbeeld niet veel sneller was. We hadden in Nederland eigenlijk 5G light.

Inmiddels is dat langzamerhand aan het veranderen. Sinds deze zomer zijn nieuwe radiofrequenties beschikbaar voor de snellere internetverbinding die 5G moet bieden. Bovendien zijn de afgelopen jaren veel telecomantennes vervangen voor de uitrol van 5G.

Gebruikers schakelen automatisch over

Echt ouderwets was het dus niet dat Simyo geen 5G aanbood in Nederland. Simyo lijkt te hebben gewacht tot we het 'echte' 5G hadden in ons land. De provider maakt gebruik van de netwerken van KPN. 

Gebruikers die een mobiel abonnement hebben bij Simyo, worden op 1 november automatisch overgezet naar het 5G-netwerk. Je telefoon moet daarvoor natuurlijk wel de vereiste ondersteuning bieden. Volgens Simyo hoeven gebruikers geen extra kosten te betalen voor de verandering.

Sneller internet

De provider belooft downloadsnelheden van 300Mbit/s en uploadsnelheden van 150Mbit/s. Je kunt dus rekenen op een downloadsnelheid van zo'n 30 megabytes per seconde, tegenover een uploadsnelheid van rond de 15 megabytes per seconde. Op het 4G-netwerk biedt de provider momenteel een theoretische snelheid aan van 256Mbit/s download en 150Mbit/s upload.

Lees meer over 5G en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.