Decathlon komt met een nieuwe versie van deze sportieve e-bike

©Decathlon

Decathlon brengt nieuwe versie van zijn sportieve e-bike uit
21 oktober om 23:58
Laatste update: 22 oktober om 00:11

Decathlon lanceert een nieuwe variant van zijn sportieve elektrische fiets met een Yamaha-middenmotor. Het gaat om een herenfiets met een hoog frame. Deze e-bike heeft een rijbereik van 150 kilometer en is ook geschikt voor tochten over onverharde paden.

De Decathlon Rockrider E-ACTV 500 verscheen een half jaar geleden al met een laag frame, maar de winkelketen voegt daar nu een herenversie met een hoog frame aan toe. Dat model heet de E-ACTV 500 HF en is nu in meerdere Europese landen verschenen, zoals in Frankrijk en Duitsland. In Nederland moeten we nog even geduld hebben. Het model met een hoog frame werd oorspronkelijk in de zomer verwacht, maar het werd dus wat later. De nieuwe versie is er in het donkergroen, terwijl die met het instapframe een lichtgroene kleur heeft. 

De E-ACTV 500-fietsen hebben een middenmotor van Yamaha met 250W en 55 Nm-koppel. Met de 504 Wh-batterij kun je tot 150 kilometer trapondersteuning krijgen in de zuinigste stand. Het niveau van de trapondersteuning pas je aan via het kleurenscherm op het stuur. 

Fietstochten door de natuur

De e-bike heeft een derailleur en acht versnellingen, een verende voorvork van Suntour, hydraulische schijfremmen van Tektro, een ketting en lekbestendige banden. Hiermee moet de e-bike volgens Decathlon ook erg geschikt zijn voor off-road gebruik. "We ontwikkelden deze fiets voor iedereen die wil kiezen voor een actievere levensstijl en tegelijk meer tijd wil doorbrengen in de natuur."

De fiets weegt 24,7 kg. Er zijn meerdere accessoires, zoals spatborden en een optionele bagagedrager, en de e-bike is ook compatibel met een kinderzitje.

Net onder de 2000 euro

De elektrische fiets kan via bluetooth verbinding maken met de Decathlon Ride-app op je telefoon voor het aanpassen van instellingen of het bekijken van statistieken over je fietsprestaties. De prijs van de E-ACTV 500 HF is 1999,99 euro. 

Ook een e-bike die zelf schakelt

Vorige maand kwam Decathlon ook al met een geavanceerdere e-bike in deze Active-reeks. De E-ACTV 900 beschikt over een middenmotor met ingebouwde versnellingen die automatisch schakelt. Ook biedt de motor in het 900-model meer koppel (65 Nm) en is de batterij groter (694 Wh) dan die in de 500. Maar de E-ACTV 900 is met een prijs van 2700 euro ook duurder.

Lees meer over elektrische fietsen en volg onze updates met ons WhatsApp-kanaal.