Oeps: YouTube laat Premium-gebruikers alsnog reclames zien

©Unsplash

Vandaag om 10:08

Het doel van YouTube Premium is voor veel mensen niet de toegang tot Music, de mogelijkheid om video’s op de achtergrond af te spelen of een van de andere functionaliteiten. De meeste abonnees willen simpelweg geen reclames tussen hun content zien. Dat gebeurt in sommige gevallen stiekem toch.

Op Reddit maken verschillende Premium-abonnees melding van het probleem. Voor of tijdens het kijken van een YouTube-video laat het platform toch reclames zien, terwijl dit niet de bedoeling is. Ook op YouTube Playables duiken de reclames op.

YouTube zelf zegt op zijn ondersteuningspagina dat een Premium-abonnement garantie biedt op een advertentievrije beleving. Gebruikers zouden geen advertenties voor of tijdens een video moeten zien en ook banners van derden worden in theorie geblokkeerd. De enige uitzondering op de regel is dat het platform niets kan doen tegen reclame die makers zelf in hun video’s stoppen. 

Google reageert op YouTube-probleem

Tegenover Android Authority reageert een woordvoerder van Google op de situatie. De persoon in kwestie laat weten dat gebruikers inderdaad advertenties te zien krijgen en dat dit zeker niet de bedoeling is. 

“Advertenties zouden niet zichtbaar moeten zijn voor Premium-abonnees”, laat de woordvoerder weten. “We onderzoeken de situatie en hebben inmiddels contact opgenomen met de desbetreffende gebruikers.”

Lees meer nieuws over YouTube en mis niets met onze Bright-app. 

Lees meer over:

Deel via