©Unsplash

Zoek mijn apparaat voor Android is nu een stuk makkelijker te gebruiken

Zoek mijn apparaat voor Android is nu een stuk makkelijker te gebruiken

Vandaag om 14:58

Google heeft een update uitgerold voor de Zoek mijn apparaat-functie voor Android. Gebruikers die de locatie van hun apparaten veilig willen houden, hoeven nu niet iedere keer hun wachtwoord of pincode in te vullen.

Android-smartphones met biometrische vergrendeling kunnen deze nu ook instellen voor Zoek mijn apparaat. Eenmaal ingesteld, is het dus mogelijk om de app te ontgrendelen door je vingerafdruk te scannen, zoals je dat nu ook op het vergrendelscherm van je telefoon doet. 

Wanneer je telefoon niet voorzien is van biometrische ontgrendeling, moet je, net zoals nu het geval is, de app ontgrendelen door het wachtwoord van je Google-account of speciale pincode invullen. 

Android-gebruikers hebben genoeg aan hun vinger 

De optie is beschikbaar in versie 3.1.173-1 van de Zoek mijn apparaat-app voor Android. Door het opnieuw inloggen te activeren, zal de app je toegangscode vragen wanneer je hem opent. Vanaf de update hoeft dat dus niet langer je wachtwoord te zijn, maar wordt ook je vingerafdruk geaccepteerd.

Zoek mijn apparaat geeft je een duidelijk overzicht van de locaties van al je apparaten. Op die manier zijn apparaten die verloren zijn makkelijker terug te vinden.

Lees meer nieuws over Android en mis niets met de Bright-app.