De nieuwe MacBook Air verschijnt 'eerder dan verwacht'

©Apple

Nieuwe MacBook Air komt eerder dan verwacht
23 oktober om 21:30
Laatste update: 23 oktober om 21:39

Apple begint binnenkort met de productie van zijn nieuwe MacBook Air met de M4-chip. De nieuwe versie van de Air verschijnt vroeger dan verwacht. Maar bij een andere nieuwe computer met de M4-chip loopt Apple vertraging op.

De nieuwe MacBook Air met de M4-chip zou begin 2025 op de markt komen. Dat schrijft Bloomberg-journalist Mark Gurman op basis van ingewijden. De nieuwe Air volgt nadat Apple naar verwachting later deze maand zijn nieuwe MacBook Pro, iMac en Mac mini met M4-chips introduceert.

Tussen januari en maart 2025 verschijnt de nieuwe MacBook Air. De laptop zal er opnieuw in het 13 inch en 15 inch formaat zijn. Afgezien van de M4-chip lijkt de nieuwe MacBook Air volgens Gurman erg op de voorganger.

De timing van de introductie van de Air met de nieuwe M4-chip zou opmerkelijk zijn. Apple wil volgens Gurman sneller dan voorheen zijn gehele Mac-lijn upgraden naar dezelfde nieuwe chipgeneratie. De belangrijkste reden daarvoor is dat de M4-chips beter zijn in het verwerken van AI-taken. Apple vaart wil maken met zijn nieuwe Apple Intelligence-functies.

Mac Studio vertraagd

Apple heeft volgens Gurman de release van de nieuwe high-end Mac Studio met enkele maanden uitgesteld. De desktop-computer wordt pas uitgebracht na de komst van een bepaalde software-update die in maart gepland staat. Daardoor wordt er rekening gehouden met een lancering tussen maart en juni.

Daarnaast werkt Apple nog aan een M4-versie van de Mac Pro, zijn duurste computer. Het is nog niet duidelijk wanneer die op de markt komt.

Nieuwe MacBook Pro en iMac

Apple komt deze week of volgende week met zijn nieuwe iMac- en MacBook Pro-modellen, zegt Gurman. Ook wordt een nieuwe Mac mini verwacht, die zijn grootste herontwerp in meer dan tien jaar zou krijgen. De Mac mini zou met het nieuwe design meer op de Apple TV lijken.

De iPhone-maker kondigt de nieuwe Macs met M4-chips niet aan tijdens een groot event op Apple Park. In plaats daarvan organiseert het bedrijf volgende week een klein event in Los Angeles, waar journalisten de nieuwe Macs zelf kunnen proberen.

Er was deze week opvallend veel Apple-nieuws: hier bespreken we de hoogtepunten.

Volg meer updates over Apple en blijf op de hoogte met onze Bright-app.