©Apple

Apple stopt eind dit jaar al met de Vision Pro, maar dat is goed nieuws

Apple stopt eind dit jaar al met de Vision Pro, maar dat is goed nieuws

24 oktober om 09:15

De Vision Pro is waarschijnlijk niet wat Apple ervan verwacht had. Het Amerikaanse bedrijf schroeft de productie terug en zou er naar verluidt eind dit jaar al helemaal mee willen stoppen.

Onze eerste kennismaking met Spatial Computing was indrukwekkend, maar de uitvoering viel wat tegen. Naast het feit dat het een godvermogen kost om een Vision Pro aan te schaffen, is het gebrek aan ondersteunde applicaties en een ongemakkelijk gevoel reden genoeg om de Mixed Reality-headset te laten liggen. 

Apple hield daar, zo werd duidelijk in zijn communicatie, ongetwijfeld rekening mee. Het was een eerste generatie product en grote verkoopaantallen werden niet verwacht. Toch lijkt het Amerikaanse bedrijf de productie van de Vision Pro af te moeten schalen. Dat melden bronnen van The Information. 

Apple stopt productie Vision Pro eind 2024 

Sterker nog, Apple lijkt besloten te hebben om de productie van de Vision Pro in zijn geheel te stoppen. Niet onmiddellijk, maar rond het einde van 2024 zouden nieuwe headsets niet meer geproduceerd worden. Dat betekent overigens niet dat de headset niet meer ondersteund wordt of dat de Vision Pro uit het aanbod verdwijnt. Er wordt simpelweg gewerkt met de huidige voorraad. 

Dat zou niet alleen te maken kunnen hebben met tegenvallende verkoopcijfers, maar ook met de plannen van volgend jaar. Bronnen melden al enige tijd dat Apple van plan is om in 2025 een goedkopere versie van de Vision Pro op de markt te brengen. Goed nieuws, dus.

De goedkopere Apple Vision Air

Die goedkopere versie is de Vision Air. Althans, dat is de naam die in de wandelgangen te horen is. Deze Mixed Reality-headset doet precies hetzelfde als de Vision Pro nu doet, maar levert een paar dingen in om de kosten te drukken. 

Apple zou zijn goedkopere headset willen voorzien van een scherm met een lagere resolutie, iets minder kracht in de processor willen stoppen en de bril zijn Eyesight-functie weglaten. Met die functie kunnen mensen om je heen je ogen zien zodra je de bril draagt. 

Mocht Apple het voor elkaar krijgen, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat de Vision Air een prijskaartje van 2000 dollar krijgt. Nog steeds prijzig, maar voor een grote groep mensen een stuk aantrekkelijker dan het huidige model.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.