©Astropad

Dit hoesje verandert je smartphone in een e-reader

Dit hoesje verandert je smartphone in een e-reader

24 oktober om 12:54

Veel mensen kopen een e-reader om juist even los van hun smartphone te komen en ongestoord te lezen. Maar wil je het gemak van je smartphone combineren met de grip van een e-reader, dan is daar nu een hoesje voor.

Onlangs testten we de Boox Palma, een e-reader op het formaat van een smartphone. Het Bookcase-hoesje van Astropad doet eigenlijk het omgekeerde. Het tovert elke smartphone om in een e-reader. Of althans: je telefoon krijgt aan weerszijden dikke, zachte rand met afgeronde hoeken waaraan je je telefoon kan beetpakken.

De smartphone voelt dan als een e-reader, maar het is aan de gebruiker zelf om 'm ook als een e-reader te gebruiken. Je kan natuurlijk net zo makkelijk alsnog urenlang langs TikTok of Instagram scrollen. Daar heeft Astropad wel wat op bedacht: het hoesje bevat een NFC-chip die automatisch je e-books-app naar keuze start als je je telefoon in het hoesje stopt. Dan gaat je telefoon ook automatisch op niet storen-modus zolang 'ie in het hoesje zit.

Magnetisch vastklikken

De Bookcase zou op elke smartphone passen en belooft makkelijk in gebruik te zijn: je bevestigt je telefoon magnetisch via MagSafe. Dat zit al een paar jaar in iPhones, en voor Android-toestellen wordt een conversie-kit meegeleverd: een metalen plakring voor achterop je toestel. Binnenkort is dat waarschijnlijk niet meer nodig: nieuwe Android-toestellen gaan de nieuwe draadloze laadstandaard Qi 2 dan ondersteunen, gebaseerd op MagSafe en dus ook magnetisch.

Astropad maakte eerder al een dongel waarmee je je iPad tot tweede scherm kan omtoveren – inmiddels overbodig voor Mac-gebruikers omdat Apple die functie zelf inbouwde, maar ook beschikbaar voor Windows. Ook maakt het bedrijf een screen protector en Apple Pencil-tip die het gevoel van tekenen en schrijven op papier nabootsen. De Astropad Bookcase kost normaal gesproken 46,99 euro, maar is ter introductie afgeprijsd naar 37,99 euro.

Meer nieuws over smartphones en mis niets met onze Bright-app.