Wat de Samsung Galaxy S25 en Galaxy S26 beter doen dan de S24-serie

©Unsplash

Wat de Samsung Galaxy S25 en Galaxy S26 beter doen dan de S24-serie
Vandaag om 16:52

De Samsung Galaxy S25, die begin volgend jaar verschijnt, gaat erop vooruit. Waar de huidige serie bestaat uit modellen met een Snapdragon-chip en modellen met een Exynos-chip, zal dat de komende jaren anders zijn.

Niet alleen de Samsung Galaxy S25, maar ook de Samsung Galaxy S26 zal volledig voorzien worden van een Qualcomm-chip. Na de onthulling van de Snapdragon 8 Elite ontstaan er geluiden over een strategiewijziging bij Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou volgens de betrouwbare bron IceUniverse pas weer in 2027 een S-toestel met een Exynos-chip op de markt brengen. 

Het is niet de eerste keer dat Samsung voor een dergelijke aanpak kiest. De Galaxy S23-serie bestond ook expliciet uit smartphones met een Qualcomm-chip. Dit jaar werd er wel voor twee verschillende chipsets gekozen. 

Samsung Galaxy S25 en S26 voorzien van Snapdragon 

Kiest Samsung daadwerkelijk voor deze aanpak, dan is dat winst voor jou als consument. De Exynos-chip die in de Galaxy S24-serie te vinden is, doet het aanzienlijk minder goed dan de Snapdragon 8 Gen 3-chip van Qualcomm. Door de krachtigere Snapdragon 8 Elite wordt dat gat nog groter en daar lijkt Samsung geen genoegen mee te nemen. 

Pas vanaf 2027 worden de eerste chips van Exynos weer in de Galaxy S-lijn verwacht. Samsung gaat de chipset doorontwikkelen en zou zelfs plannen hebben om in dat jaar een 2 nm-chip te lanceren. 

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met de Bright-app.