iOS 18.2 krijgt deze grote veranderingen in de instellingen van je iPhone

© iOS18

Met iOS 18.2 krijg je deze nieuwe instellingen op je iPhone
23 oktober om 22:57
Laatste update: 24 oktober om 00:54

Apple heeft woensdagavond de eerste ontwikkelaarsversie van iOS 18.2 uitgebracht. De update bevat een aantal belangrijke veranderingen in de instellingen van de iPhone.

Met iOS 18.2 krijg je later dit jaar meer mogelijkheden om de standaardapps op je iPhone aan te passen. De update voegt namelijk een nieuw onderdeel in de instellingen toe voor het aanpassen van standaardapps. Dit nieuwe gedeelte komt bovenaan het Apps-menu in de instellingen te staan. Ook is het voor het eerst mogelijk om de standaardinstellingen voor de apps voor telefoongesprekken en berichten te wijzigen.

Standaardapps voor bellen en berichten

De nieuwe standaardinstellingen voor bellen, sms en berichten moeten volgens Apple beschikbaar komen voor alle iPhone-gebruikers wereldwijd. Het is al langer mogelijk om een andere standaardapp voor de browser, e-mail, toetsenborden en wachtwoordapps te kiezen.

Meer Apple-apps verwijderen

Volgens Apple bevat iOS 18.2 voor gebruikers in de Europese Unie aanpassingen in het browserkeuzescherm en de mogelijkheid om meer Apple-apps te verwijderen. Zo kun je voor het eerst Safari, Foto's, Berichten, Camera en de App Store van je iPhone verwijderen.

Andere appwinkels installeren

Ook wordt het mogelijk om externe appwinkels te gebruiken als alternatieven voor de Apple App Store. Zo'n appwinkel kun je via een webbrowser downloaden en installeren. Via een nieuwe knop in de instellingen kun je altijd weer de Apple App Store terugzetten.

Wanneer iOS 18.2 wordt verwacht

Waarschijnlijk wordt iOS 18.2 voor het einde van dit jaar uitgebracht voor alle iPhone-gebruikers. De komende weken verschijnen nog meerdere testversies.

Eerst Apple bereidt de release van iOS 18.1 voor, dat naar verluidt volgende week wordt gelanceerd.

Deze week is er opvallend veel nieuws over Apple. We vatten de belangrijkste zaken voor je samen.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niets met ons WhatsApp-kanaal