Apple onthult volgende week 'spannende' nieuwe producten: dit wordt er verwacht

©Apple

Apple onthult volgende week deze nieuwe producten
24 oktober om 18:47
Laatste update: 24 oktober om 21:56

Apple presenteert volgende week een reeks nieuwe producten, waaronder nieuwe Macs met M4-chips. Apple-topman Greg Joswiak noemt het een 'spannende week van aankondigingen'.

Apple heeft vanavond officieel bevestigd dat het volgende week nieuwe producten zal presenteren. Apple-topman van marketing Greg Joswiak postte een teaser over de 'spannende week van aankondigingen', die op maandag van start gaat. "Mac your agenda", schrijft Joswiak erbij, waarmee hij verwijst naar de nieuwe Macs die worden verwacht.

Apple doet de aankondigingen via persberichten en die zullen vaak ook voorzien zijn van promotievideo’s. Volgende week houdt Apple ook een event in Los Angeles, waar media de nieuwe producten kunnen proberen. Welke nieuwe Apple-producten kun je verwachten?

MacBook Pro

Naar verwachting komt Apple met nieuwe versies van de MacBook Pro, iMac en Mac mini, die allemaal worden uitgerust met de nieuwe M4-chips. Het instapmodel van de nieuwe 14 inch MacBook Pro zou behalve de M4-chip 16 GB werkgeheugen krijgen. De duurdere versies van de laptop krijgen de M4 Pro- en M4 Max-chips. Verder lijken de nieuwe MacBook Pro’s erg op hun voorgangers. 

iMac

De 24 inch iMac krijgt waarschijnlijk ook een upgrade naar de M4-chip. Verder wordt het werkgeheugen van het basismodel uitgebreid naar 16 GB RAM.

Mac mini

De grootste verandering zou er zijn voor de Mac mini, die het grootste herontwerp in ruim tien jaar tijd moet krijgen. De nieuwe computer is volgens Bloomberg 'veel kleiner dan de voorganger' en heeft een nieuwe behuizing. Hiermee lijkt de Mac mini meer op de Apple TV-settopbox. Bij de nieuwe Mac mini zou er keuze zijn uit de M4- en de M4 Pro-chips en de computer zou vijf USB-C-poorten krijgen.

Apple begint binnenkort ook met de productie van een nieuwe MacBook Air met de M4-chip, maar die laptop wordt pas begin volgend jaar verwacht.

Nieuwe accessoires

Voor het eerst in jaren komt Apple volgens Bloomberg ook met nieuwe versies van zijn Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad. Die accessoires krijgen een USB-C-poort in plaats van de Lightning-poort.

Volg meer nieuws over Apple en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.