Nieuwe versie Tesla Model Y is gespot op straat: dit is er veranderd

©mr li

Vernieuwde versie Tesla Model Y duikt op: zo ziet hij eruit
25 oktober om 20:14
Laatste update: 25 oktober om 20:36

Het lijkt erop dat Tesla nu daadwerkelijk proefmodellen met nieuw uiterlijk van de nieuwe Tesla Model Y produceert. In China, waar een Gigafactory van Tesla staat, zijn meerdere exemplaren van de vernieuwde Model Y op straat gespot.

Het zou gaan om het nieuwe Juniper-ontwerp van de Tesla Model Y, met visuele aanpassingen aan de neus en de achterkant van de wagen. Op nieuwe beelden uit China is de auto te bewonderen, al zijn uitgerekend de voor- en achterkant van de auto bedekt. Een model met soortgelijke bedekking werd eerder dit jaar al in de VS gespot.

Over het nieuwe Juniper-ontwerp van de Model Y deden de afgelopen maanden diverse geruchten de ronde. Na de visuele update van de Model 3 vorig jaar, was de verwachting dat een facelift van de Model Y niet lang op zich zou laten wachten. Bloomberg berichtte destijds dat het nieuwe model halverwege dit jaar zou verschijnen, maar dat gerucht bleek niet te kloppen. Tesla-ceo Elon Musk liet weten dat er dit jaar geen geüpdatete versie zou verschijnen.

Telefoon in Tesla-fabriek streng verboden

Begin deze week laaiden de geruchten weer op, toen Chinese media berichtten dat de eerste testmontages van Juniper op 21 oktober gemaakt zouden worden in de Gigafactory van Tesla in Shanghai. Personeel in de fabriek zou zijn verboden om met smartphone op de productievloer rond te lopen, zodat er geen beelden uit de fabriek zouden lekken. Dat lijkt te zijn gelukt, maar helaas voor Tesla zijn er toch weer beelden naar buiten gekomen, maar dan van de nieuwe Model Y op straat in China.

Nieuwe achterlichtbalk

Naast de uiterlijke aanpassingen aan voor- en achterkant zou het interieur een make-over hebben gekregen op dezelfde manier als bij de nieuwe Model 3. Zo zou de RGB-ledstrip rondom de binnenkant aanwezig zijn, net als een rode variant die overloopt in de achterlichten van de auto. In het midden van de achterlichtbalk zou de merknaam staan.

Onder de motorkap heeft de nieuwe Model Y eerder dit jaar al een upgrade gehad. Zo kreeg de elektrische auto het grootste rijbereik van alle versies met een actieradius tot 600 kilometer. Afgelopen lente kwam die versie naar Nederland. Wanneer de facelift daadwerkelijk wordt doorgevoerd is niet bekend, maar verwacht wordt dat hij begin volgend jaar uitkomt.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.