Nieuwe Samsung Galaxy-smartphones zijn spatwaterdicht
De nieuwe telefoons in de Galaxy A-serie van Samsung zijn spatwaterdicht en stofafstotend. De nieuwe modellen moeten Samsung vooruit helpen in een jaar dat lastig gaat worden voor het bedrijf.
Nieuwe versies van de Galaxy A3 en A5 zijn vandaag door Samsung gepresenteerd. De middenklassers komen op 3 februari op de markt. Net als eerdere smartphones in de A-serie, krijgen ook de A3 en A5 weer een metalen behuizing.
Specificaties
De specificaties van de toestellen zijn prima. De A3 krijgt een 4,7-inch HD-scherm met een 1,6GHz processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Die opslagruimte kan uitgebreid worden met een microSD-kaart.
De A5 heeft een groter scherm (5,2-inch) en een snellere 1,9GHz chip. De telefoon heeft 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte, dat ook kan worden uitgebreid.
Camera
De Galaxy A3 doet het met een 8 megapixel-camera aan de voorkant en 13 megapixel-camera aan de achterzijde. De A5 maakt zowel voor als achter foto's van 16 megapixels. De toestellen zijn allebei IP68-gecertificeerd. Dat betekent dat ze bestand zijn tegen spatwater (zoals regen) en dat er geen zand en stof in kan komen.
De A3 gaat 329 euro kosten, de A5 gaat voor over 429 euro over de toonbank.
Moeilijk jaar voor Samsung
Samsung verwacht een moeizaam jaar, zei vice-voorzitter Kwon Oh-hyun vandaag in zijn nieuwjaarstoespraak.
Dat komt onder andere doordat landen proberen hun eigen industrieën te beschermen tegen internationale concurrentie. Naast dat protectionisme zorgen ook valutaschommelingen voor onzekerheden over de groei. De bestuurder zei verder dat medewerkers moeten leren van fouten.
Samsung beleefde afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen door de problemen met zijn toptoestel Galaxy Note 7, dat spontaan kon ontbranden. De fabrikant moest zijn paradepaardje terugtrekken. Dit debacle kostte het bedrijf zo'n 6 miljard dollar.
Investeren
Volgens Kwon doet Samsung er alles aan om te investeren in innovaties en wil het graag de bedrijfsvoering verbeteren, zeker na het falen van de Note 7. "Waar wij kampten met dit soort problemen, kon de concurrentie investeren in technologieën als kunstmatige intelligentie en big data", zei hij.
Volgens Reuters heeft het techconcern het onderzoek naar de problemen met de Galaxy Note 7 afgerond en worden de uitkomsten half januari bekendgemaakt. Samsung zocht de oorzaak van de problemen in eerste instantie bij de batterij. Maar ook met batterijen van een andere leverancier bleven de telefoons spontaan in brand te vliegen, waarna diepgravend onderzoek werd ingesteld.
Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV vanaf 9 januari op RTL Z