©TechnicalCheez

Samsung wil telefoons 'radicaal anders' maken

Samsung wil nieuwe telefoons 'radicaal anders' gaan maken

23 juli om 20:57
Laatste update: 23 juli om 21:45

Telefoonmarktleider Samsung is van plan om nieuwe smartphones te ontwikkelen die grondig verschillen van de huidige telefoons. Op die nieuwe generatie telefoons moet AI centraal staan.

Roh Tae-moon, hoofd van Samsung Mobile, vertelde aan de krant Australian Financial Review dat het bedrijf het grootste deel van zijn ontwikkelingsbudget besteedt aan de ontwikkeling van AI-smartphones. Hij bedoelt daarbij niet telefoons, zoals de Galaxy S24, die al AI-functies hebben maar nog altijd 'gewoon' een smartphone zijn.

Roh zegt dat het gaat om telefoons met 'radicaal andere' hardware dan bestaande telefoons. Over wat voor hardware het gaat, spreekt de Samsung-topman niet. Volgens Australian Financial Review is het mogelijk dat zulke telefoons meer sensoren en grotere opvouwbare schermen krijgen, om beter de interactie met AI aan te kunnen gaan. 

Samsung is geobsedeerd door AI

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zet al langer sterk in op AI. Begin dit jaar onthulde het de Galaxy S24-smartphones. Deze toestellen kunnen telefoongesprekken in real-time vertalen, hebben slimme toetsenborden die je helpen schrijven en krijgen allerlei AI-functies om bijvoorbeeld foto’s te bewerken en video’s aan te passen.

Samsung zet ook sterk in op AI in wearables, zoals oordoppen en slimme horloges. Mogelijk doelt Roh op verschillende apparaten die nauwer samenwerken als één geheel om de AI-ervaring naadloos te maken. Totdat Samsung meer aankondigt, is het echter nog gissen naar de plannen van het bedrijf.

Nieuwe versie van Bixby

Dit jaar zagen we al twee AI-gadgets die er totaal anders uitzagen als een smartphone: de Humane AI Pin en de Rabbit R1, beide gadgets bleken geen succes.

Een van de AI-verbeteringen die Samsung binnenkort wil doorvoeren is een AI-versie van de spraakassistent Bixby. Die slimmere Bixby zou worden toegevoegd aan One UI 7.0 op recente Samsung-telefoons.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op onze nieuwsbrief.