Samsung vouwt niet alleen telefoons maar nu ook deze bus

©Samsung

Samsung stunt met een 'opgevouwen' bus
24 juli om 21:28
Laatste update: 24 juli om 21:31

Om de lancering van de nieuwe opvouwbare smartphones Galaxy Z Fold 6 en Flip 6 te vieren doet Samsung een opmerkelijke promotiecampagne in Londen. De fabrikant 'vouwde' een bus op.   

De nieuwe opvouwbare telefoons van Samsung zijn sinds vandaag verkrijgbaar, ook in Nederland. Wat de telefoons vooral moet onderscheiden van hun voorgangers, zijn tal van AI-functies die Samsung erin heeft gestoken. Het bedrijf zegt in een persbericht dat de vraag in Nederland groot is, met 10 procent meer pre-orders dan bij de vorige vouwtelefoons van het merk.

Toch is de honger van Samsung naar meer foldables-klanten niet te stillen. Daarom pakt het bedrijf uit met een opvallende campagne in Londen. In de wijk Shoreditch plaatste Samsung een rode bus die in het midden in een hoek van 90 graden naar boven is geplooid. De achterkant van het voertuig bevindt zich op een hoogte van zo’n zes meter van de grond.

Niet alleen een bus

De bus werd gebouwd door kunstenaar Caspar Philips. Het voertuig kan je helaas niet door de straten van de Engelse hoofdstad vervoeren. De bus, een 1 op 1 schaalmodel van echte Londense bussen, is gebouwd uit gerecyclede materialen, maar is niet functioneel. 

Naast de opgevouwen bus, bevinden zich in de buurt ook een geplooide zitbank, lantaarn en telefoonhokje. Samsung veranderde zelfs de naam van de straat waar de kunstwerken zich bevinden tijdelijk. In plaats van 'Old Street' wandelen Londenaars nu tijdelijk door 'Fold Street'. De installatie kan tot 27 juli bezichtigd worden.

Nieuwe generatie smartphones ook opvouwbaar?

Het is in elk geval een originele manier om de nieuwe smartphones onder de aandacht te krijgen. En ook een stuk leuker dan altijd maar Apple dissen. Intussen hintte een Samsung-topman deze week op de komst van een nieuwe generatie smartphones, die er 'radicaal anders uitzien'. Het is mogelijk dat het daarbij ook gaat om opvouwbare apparaten.

Volg meer nieuws over Samsung met ons populaire WhatsApp-kanaal.