© Google

Pixel 9: dit is er al bekend over de nieuwe Google-telefoons

Dit weten we nu al over de nieuwe Google Pixel 9-telefoons

25 juli om 23:08

Google bracht zelf al afbeeldingen van de Pixel 9 Pro en 9 Pro Fold naar buiten, maar nu is er ook promotiemateriaal gelekt via OnLeaks. Daaruit worden ook de meeste specs van de nieuwe Google-smartphones al duidelijk. Slechts één ding blijft nog gissen over de nieuwe smartphones.

De grootte van het scherm is 6,3 inch voor de Pixel 9, 9 Pro en 9 Pro Fold. Het XL-model wordt 6,8 inch en de binnenkant van de Pixel 9 Pro Fold zal een 8 inch scherm bevatten. Op de voorkant zit een hole-punch camera met 10,5 megapixel op de Pixel 9, met 42 megapixel op de andere niet-vouwbare modellen en 10 megapixel op de vouwtelefoon.

Nieuw design voor de camera’s

De camera’s aan de achterkant hebben een nieuw jasje gekregen en zitten in een groot ovaal camera-eiland. Op de niet-vouwbare telefoons zijn een normale camera van 50 MP en een ultra-wide camera van 48 MP aanwezig. Op de Pixel 9 Pro en op de XL-smartphone zit ook nog een 48 MP telelens.

De vouwbare Pixel 9 Pro Fold heeft een bijna vierkant camera-eiland en moet het doen met wat minder megapixels: 48 MP voor de hoofdcamera, 10,5 MP voor de ultra-wide en 10,8 MP voor de zoomcamera.

Nieuwe chip en AI-functies

De chip in de nieuwe smartphones wordt de Tensor G4 van Google. Daarnaast krijgt de Pixel 9 tot 12 GB ram en de andere nieuwe modellen tot 16 GB. De chip en ook de rest van de smartphone is ontworpen rondom AI, zoals Google ook al in zijn promotievideo’s laat zien.

In het promotiemateriaal is verder nog te zien dat je Gemini AI en Circle to Search op verschillende manieren kan gebruiken op de nieuwe Pixel. De Pixel 9-serie krijgt verder ook de functie 'Pixel Screenshots', waarmee je dingen op kan slaan die je later snel terug wil vinden, zoals een evenement of een plek waar je naartoe wil.

Zeven jaar updates

We weten ook al dat je bij de smartphone zeven jaar nieuwe functies en beveiligingsupdates krijgt. Het enige wat we nu nog willen weten over de Pixel 9-serie zijn de prijzen. Op 13 augustus gaat Google die bekend maken, maar wie weet lekken ze ook eerder al uit.

Lees meer over Google en blijf op de hoogte van al het tech-nieuws via onze app.