©Pexels

Train je concentratie met deze smartphone-test van een Olympische sportpsycholoog

Train je concentratie met deze smartphone-test van een Olympische sportpsycholoog

29 juli om 16:26

De Olympische Spelen zijn in volle gang en techsite CNET vroeg daarom aan verschillende Olympische medewerkers welke Olympische trainingen mensen thuis kunnen doen. Eén concentratietest is extra toegankelijk want je hebt er alleen maar je smartphone voor nodig.

De smartphone-test komt van Ross Flowers, die van 2009 tot 2012 de officiële sportpsycholoog was voor het Olympisch Committee van de Verenigde Staten. Hij liet de test ook uitvoeren door de topsporters, omdat het ze helpt hun focus te bewaren tijdens de Olympische Spelen.

Om te beginnen moet je het scherm van je telefoon aanzetten en kijken naar het raster aan apps. “Geef jezelf tien seconden”, om alle appnamen te onthouden. “Schrijf ze daarna op”, vertelt hij CNET, om te kijken hoeveel je er kan onthouden in zo’n korte tijd. Als je eenmaal goed genoeg wordt om ze allemaal te noteren, ga je naar het tweede scherm vol apps of “probeer je het met iets groters”. Flowers bedoelt dan een groter scherm zoals een tablet of een menu met nog meer verschillende iconen.

Het kan ook met een basketbal

De test helpt je beter te concentreren waardoor je prestaties vanzelf toenemen. Flowers adviseerde het in het verleden ook met een basketbal, door alle details van de bal te onthouden en te beschrijven, tot en met de geur van het rubber. Maar een basketbal neem je natuurlijk niet overal met je mee naartoe, in tegenstelling tot een smartphone.

Concentratietests worden ook steeds populairder in de huidige altijd-online samenleving. The New York Times publiceerde eerder deze maand een test op hun site, waarbij je tien minuten onafgebroken naar een schilderij moet kijken. Daar krijg je dan helaas geen Olympische medaille voor.

Lees meer over smartphones en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.