Kijk 'm gaan: deze robothond op wielen kan elk terrein aan

© Unitree

Nieuwe robothond op wielen kan elk terrein aan
31 juli om 23:00

Robotfabrikant Unitree kwam vorig jaar met zijn flexibele robothond Go2. Naast het uitvoeren van trucjes, kan de robothond ook communiceren dankzij de integratie van ChatGPT. De nieuwste versie van de Go2 gaat echter een stap verder: door wielen toe te voegen, kan de robot elk type terrein aan.

De nieuwe versie van de robot heet de Go2-W. De robot is aan het uiteinde van zijn poten uitgerust met vier wielen met een diameter van 7 inch. In onderstaande video is te zien hoe de Go2-W even snel gaat als zijn niet-gewielde broertje in een race. Beide robots hebben volgens Unitree een maximale snelheid van zo’n 9 kilometer per uur.

Maar het belangrijkste verkoopargument voor de nieuwe robot is niet zijn snelheid. Met behulp van de wieltjes kan de Go2-W immers veel meer dan alleen rijden. De wieltjes kunnen bij moeilijk terrein worden vergrendeld. Dit maakt het mogelijk voor de robothond om acrobatische manoeuvres uit te voeren, zoals balanceren op de voorpoten, trappen beklimmen en obstakels bestijgen.

Vier uur rijden op een volle batterij

De Go2-W is verder uitgerust met alle snufjes die je in de normale Go2 kunt vinden, zoals super-wide-angle lidar en draadloze connectiviteit via wifi, 4G en Bluetooth. Ook wordt de Go2-W beschikbaar met verschillende batterijpakketten. Het grootste heeft een capaciteit van 15.000 mAh en is goed voor een actieradius van vier uur rondrijden.

Als je zelf een rollende robothond wil aanschaffen, moet je nog even wachten. De Go2-W is nog niet te koop en Unitree zegt ook niet wanneer dat wel zo zal zijn. De prijs is nog niet bekend. De originele Go2 heeft een vanafprijs van 1600 dollar.

Lees meer over robots, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.