©Unsplash

Einde van Chromecast na elf jaar - Google stopt met de productie

Google stopt met de Chromecast: het einde van de populaire tv-gadget

6 augustus om 18:59
Laatste update: 7 augustus om 03:08

Google stopt met de verkoop van zijn bekende tv-dongle Chromecast. Na ruim elf jaar verdwijnt de streaming-gadget van de markt. De Chromecast maakt plaats voor de nieuwe Google TV Streamer.

De huidige Chromecast met Google TV blijft de komende weken nog verkrijgbaar, maar alleen 'zolang de voorraad strekt', zegt Google. Ook krijgen de Chromecasts nog een tijdje software- en beveiligingsupdates, maar hoe lang dat gebeurt, is niet bekend. In totaal zijn er van de Chromecast wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Sinds de originele Chromecast uit 2013 is de technologie volgens Google 'dramatisch geëvolueerd'. "We hebben fors geïnvesteerd in het inbedden van Google Cast-technologie in miljoenen televisies, waaronder Android TV. We zetten nu de volgende stap in het ontwikkelen van hoe streaming-tv-apparaten nog meer mogelijkheden kunnen toevoegen aan jouw smart-tv."

Chromecast-opvolger Google TV Streamer

Google onthulde vandaag zijn nieuwe tv-streamingspeler Google TV Streamer. Deze opvolger van de Chromecast heeft betere specs en ondersteunt ook de smart home-standaarden Thread en Matter. De Google TV Streamer is vanaf 24 september te koop voor 119 euro.

Lees meer over smart home en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.