©Apple

Update iOS lost probleem met beveiliging iCloud op

Nieuwe update voor iOS en macOS lost dit probleem op

7 augustus om 23:26
Laatste update: 8 augustus om 01:28

Apple heeft nieuwe updates voor iOS, iPadOS en macOS Sonoma uitgebracht. De updates bevatten alleen bugfixes en dus geen nieuwe functies. Zo lost de update een probleem op met de geavanceerde gegevensbescherming van iCloud.

Apple rolde woensdagavond iOS 17.6.1 voor de iPhone, iPadOS 17.6.1 voor de iPad en macOS Sonoma 14.6.1 voor Macs uit. Het bedrijf zegt dat deze updates een paar fouten verhelpen. De belangrijkste oplossing is die voor het probleem met de Advanced Data Protection, de geavanceerde gegevensbescherming in iCloud.

Meer gegevens versleutelen

Die optionele functie breidt de end-to-end-encryptie uit naar veel meer iCloud-diensten dan standaard het geval is, zoals backups van je apparaten, backups van berichten, foto’s, notities, herinneringen, en meer. Door deze instelling zijn veel meer van je gegevens in iCloud dus end-to-end te versleutelen. Met end-to-end-encryptie kan niemand anders toegang krijgen tot de data, ook Apple niet.  

Door een bug in de vorige updates kon de geavanceerde gegevensbescherming niet worden in- of uitgeschakeld. Je kreeg als gebruiker steeds een foutmelding als je het probeerde aan te zetten. En als je het probeerde uit te zetten, dan zag je het als uitgeschakeld in de interface, hoewel het nog steeds actief was.

Gebruikers die door de bug de geavanceerde gegevensbescherming niet konden uitschakelen, krijgen een melding waarin ze gevraagd wordt om dit nogmaals te bevestigen via de instelingen. Een van de nadelen van de functie is overigens dat je geen toegang tot je data hebt via iCloud.com, alleen via je vertrouwde apparaten. 

Op naar iOS 18

Dit zou de laatste update van iOS 17 kunnen zijn. In september wordt de release van iOS 18 verwacht, na de introductie van de nieuwe iPhone 16-toestellen. In de update iOS 18.1, die rond oktober verschijnt, voegt Apple voor het eerst zijn Apple Intelligence-functies toe.

Lees meer over Apple en volg het nieuws met onze nieuwe app.