©Kickstarter

Dit bureaurobotje zet je zelf in elkaar en kan kungfu

Dit bureaurobotje zet je zelf in elkaar en kan kungfu

8 augustus om 15:43

Het robotje KT2 is gemaakt om zelf in elkaar te zetten en makkelijk te programmeren, waarna het schildpadje vecht en meer

Met vier pootjes lijken de mogelijkheden van KT2 beperkt, maar toch heeft dit kleine robotje veel in zijn mars. Terwijl KT2 op je bureau leeft, reageert die op je aanrakingen en kan die je bijvoorbeeld herinneren om een pauze te nemen.

KT2 heeft een speciale battle mode, waarmee die tegen andere robotjes kunt vechten. Het is zelfs mogelijk om twee robotjes te laten touwtrekken. Daarvoor kun je een controller op je smartphone gebruiken.

Voor kinderen

KT2 is vooral bedoeld om robotica toegankelijk te maken voor kinderen. Het apparaatje zet je zelf in elkaar en vervolgens kun je via Blockly Coding nieuwe opdrachten geven. Dat is ideaal om de basis van programmeren mee te leren.

Op Kickstarter is al meer dan 250.000 euro opgehaald met nog 28 dagen te gaan. De KT2 kost normaal 149 dollar, maar is tijdelijk voor 99 dollar te bestellen. Jouw bureauschildpad wordt dan rond november 2024 geleverd.

Lees meer over robotica, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.