©Apple

Nieuwe Mac mini is de 'kleinste Apple-computer ooit'

De nieuwe Mac mini wordt de 'kleinste Apple-computer ooit'

8 augustus om 19:03
Laatste update: 8 augustus om 20:56

Apple wil dit najaar nieuwe Mac mini's met de snelle M4- en M4 Pro-chips lanceren. De nieuwe computers krijgen een vernieuwd en compacter ontwerp. Het zou de grootste ontwerpwijziging voor de Mac mini sinds 2010 zijn.

De nieuwe Mac mini wordt de kleinste computer die Apple ooit heeft gemaakt. Dat meldt Bloomberg, op basis van mensen die aan het nieuwe apparaat werken. Het formaat van de nieuwe Mac mini zou ongeveer overeenkomen met die van een Apple TV, maar de nieuwe computer zou wel iets hoger worden. De vernieuwde versie zou dezelfde aluminium behuizing hebben. 

'iPad Pro in een klein doosje'

De bronnen van Bloomberg noemen de vernieuwde Mac mini 'in feite een iPad Pro in een klein doosje'. Het nieuwe apparaat zou minstens drie usb-c-poorten aan de achterkant krijgen, naast een hdmi-poort en een stroomkabel.

De computer verschijnt in twee versies: eentje met een M4-chip, zoals de iPad Pro, en een versie met een krachtigere M4 Pro-chip. De prijzen van de nieuwe Mac mini's zijn nog niet uitgelekt. Het nieuwe model is volgens Bloomberg 'mogelijk goedkoper om te produceren', maar dat wil niet zeggen dat Apple de prijs zal verlagen.

Later dit jaar te koop

De nieuwe Mac mini’s zouden later dit jaar op de markt komen. Het basismodel wordt naar verwachting deze maand al door de leveranciers van Apple verzonden, het high-end model volgt in oktober. Apple wil uiteindelijk al zijn Macs voorzien van de nieuwe M4-chips.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.