Kun je de iPhone 15 het beste overslaan? 'Sneller verouderd dan de vorige iPhones'

©Apple

Is de iPhone 15 nu al niet meer de moeite waard?
13 augustus om 21:14

De iPhone 15 zou wel eens sneller verouderd kunnen zijn dan welk model dan ook in de geschiedenis van Apple. Met de lancering van de iPhone 16 in september en de iPhone SE 4 in het voorjaar van 2025, lijkt de toekomst van de iPhone 15 nu al niet zo florisant.

Een van de grootste nadelen van sommige modellen van de iPhone 15 is dat die de nieuwe Apple Intelligence-functies van iOS 18 niet ondersteunen. Deze geavanceerde AI-mogelijkheden worden alleen beschikbaar op de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max, en niet op de standaard iPhone 15 en 15 Plus. Dit is een ongebruikelijke zet van Apple, aangezien nieuwe functies meestal beschikbaar zijn op de nieuwste modellen.

Apple Intelligence wel op alle iPhone 16's

De iPhone 16-serie, die volgende maand wordt gelanceerd, zal volgens 9to5Mac waarschijnlijk wel volledige ondersteuning bieden voor Apple Intelligence, ongeacht of je een Pro-model koopt of niet. Alle iPhone 16-modellen worden immers uitgerust met de krachtige A18-chip, die alle nieuwe AI-functies mogelijk maakt.

Ook de iPhone SE 4 komt eraan

De aankomende iPhone SE 4, die begin 2025 wordt verwacht, zou wel eens de grootste concurrent van de iPhone 15 kunnen worden. Deze budgetvriendelijke optie zal naar verwachting dezelfde A18-chip en Apple Intelligence-functies hebben als de iPhone 16, maar tegen een lagere prijs. Dit maakt de iPhone SE 4 een zeer aantrekkelijke keuze vergeleken met de iPhone 15.

Lees hier meer over Apple en abonneer je op onze nieuwsbrief.